Societate

Ultima zi în care concurenții electorali pot face agitație electorală

Astăzi, 30 octombrie, este ultima zi în care concurenții electorali mai pot face agitație electorală înaintea prezidențialelor din 1 noiembrie. De asemenea, concurenții electorali nu mai pot efectua virări în/din contul cu mențiunea „Fond electoral”, transmite IPN.

Comisia Electorală Centrală atenționează că legislația electorală prevede că agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei. În aceste zile, nu este permisă nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. Interdicția respectivă nu se referă la informațiile deja plasate pe internet și pe afișele expuse anterior.

Continuarea agitației electorale în zilele menționate de către mass-media, concurenți electorali și cetățeni constituie contravenție administrativă și se sancționează cu amendă de la 15 la 30 de unități convenționale aplicată persoanei fizice sau cu amendă de la 35 la 50 de unități convenționale aplicată persoanei cu funcție de răspundere sau concurentului electoral.

Totodată, în ziua alegerilor este interzisă comercializarea băuturilor alcoolice în raza a o sută de metri de la secțiile de votare. Potrivit autorităților, măsura este impusă pentru buna desfășurare a scrutinului, menținerea ordinii publice, garantarea securității cetățenilor, precum și prevenirea unor eventuale perturbări de activitate ale secțiilor de votare.

Related posts

OMS a mai oferit un lot de o mie de teste pentru COVID-19

Albasat

Лей был нестабилен в начале пандемии, а затем даже укрепился. Объяснения эксперта

Albasat

Medicii canadieni verifică o nouă metodă de testare a COVID-19

Albasat