Portal de știri
Fără categorie

Un nou contingent al Armatei Naționale pleacă în Kosovo

Al 11-lea contingent al Armatei Naționale, format din 41 de militari profesioniști, dintre care un ofițer de stat major, șapte geniști și un pluton de 33 de militari, pleacă într-o misiune de menținere a păcii în cadrul KFOR în Kosovo. Militarii vor fi dislocați în baza italiană Camp Villaggio din localitatea Pech, în Kosovo, timp de șase luni, transmite IPN.

În cadrul ceremoniei de detașare, militarii au fost încurajați să-și exercite misiunea cu succes de către Eugen Sturza, ministrul apărării. „Operațiunea pentru care ați fost selectați este o oportunitate de a reprezenta cu demnitate Armata Națională, Republica Moldova și profesia de militar pe care noi, cu atâta efort, încercăm să o reabilităm. Fără sprijinul vostru, eforturile noastre, aici la minister, ar fi în zadar. Este greu să schimbi ceva când sistemul pe interior nu-și dorește. Veți fi susținuți de armata italiana, în baza Camp Villaggio, iar peste șase luni vă așteptăm acasă să ne raportați misiunea îndeplinită cu succes”, a spus ministrul la evenimentul organizat luni, 3 iunie.

Valeria Biagiotti, ambasadoarea Italiei la Chișinău, a spus că se bucură să asiste la ceremonia de plecare a militarilor moldoveni care se vor alătura militarilor italieni în cadrul Forțelor din Kosovo. „Este un eveniment special, deoarece marcăm aniversarea de cinci ani de la începutul acestei colaborări între Italia și Republica Moldova. Apreciem și susținem voința Moldovei de a contribui la stabilitatea și promovarea păcii la nivel internațional. Apreciem atât profesionalismul și competența militarilor moldoveni, cât și capacitatea lor de integrare și interacționare cu soldații italieni, într-o atmosferă caldă și colegială”, a notat ambasadoarea.

Cel de-al unsprezecelea contingent al Armatei Naționale va pleca în Kosovo duminică, 9 iunie. Soldații moldoveni sunt implicați în misiuni de pacificare în Kosovo din anul 2014.

Related posts

Producătorii locali de medicamente vor putea importa materii prime printr-o procedură simplificată

AlbasatTV, Nisporeni

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat o campanie de prevenire a incendiilor și a riscului de intoxicație cu monoxid de carbon

AlbasatTV, Nisporeni

La USM va fi lansat un proiect-pilot de îngrijire a copiilor de 0-3 ani

AlbasatTV, Nisporeni

Centrul raional de tineret Nisporeni a fost accesibilizat pentru persoanele cu dizabilități

AlbasatTV, Nisporeni

„Arta cămășii cu altiță” a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO

AlbasatTV, Nisporeni

Legislația în domeniul recuperării bunurilor infracționale trebuie îmbunătățită

AlbasatTV, Nisporeni

Nisporeni simte românește! Cum a fost marcată Ziua națională a României și Marea Unire

AlbasatTV, Nisporeni

Parlamentul i-a acordat imunitate avocatului poporului

AlbasatTV, Nisporeni

Încă 60 de zile de stare de urgență

AlbasatTV, Nisporeni

Codul Electoral a fost modificat

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment