Societate

Vaccinul donat de România ajunge astăzi la Chișinău

Cele 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite ca ajutor umanitar de către România Republicii Moldova, vor  fi aduse cu o aeronavă SMURD pe Aeroportul Internațional Chișinău, astăzi, 27 februarie, în jurul orei 14.00, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, Ambasada României în Republica Moldova precizează că aeronava va fi întâmpinată de ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Donația face parte din pachetul de sprijin pentru Republica Moldova anunțat de președintele României, Klaus Johannis, cu ocazia vizitei sale oficiale la Chișinău în data de 29 decembrie 2020 și este un sprijin pentru medicii și personalul medical din sistemul de sănătate al Republicii Moldova implicat în prima linie a luptei împotriva COVID-19.

Cu o zi mai devreme, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a primit confirmarea de la COVAX, precum că primul lot de14 400 de vaccinuri împotriva COVID-19, AstraZeneca, produse de Coreea de Sud, vor ajunge în Republica Moldova în perioada 28 februarie – 3 martie.

Tot ieri, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a înregistrat oficial în Republica Moldova vaccinul rusesc împotriva COVID-19, Sputnik-V, precum și vaccinurile Pfizer/BioNTech și AstraZeneca.

Related posts

Еще два случая смерти вызваны инфицированием COVID-19

Albasat

Până astăzi, au fost confirmate în total peste 7700 de cazuri de COVID-19

Albasat

Ce înseamnă UE și Ziua Europei pentru ambasadorii europeni în Republica Moldova

Albasat