ALBASAT
Fără categorie

(video/foto) Donaţii pentru familii nevoiaşe din satul Vânători

Mai multe familii nevoiaşe din satul Vînători, raionul Nisporeni au primit donaţii. Darurile au fost aduse de membrii organizaţiei non-guverpost_titlentale „Dăruiesc din suflet”. Beneficiarii s-au adunat la casa de cultură din localitate de unde au avut posibilitatea să-şi aleagă de sine stătător haine atât pentru ei, cât şi pentru întreaga lor familie.


   Oamenii s-au bucurat enorm de darurile primite şi le-au mulțumit celor care le-au oferit o mână de ajutor. Ei spun că datorită acestor donaţii au economisit bani.
  „E foarte minunat. Pentru sat, e tare bun, pentru că e greu cu lucrul, e greu cu banii. Oamenii caută.
– Dvs, v-aţi ales ceva?
– Da.
– Ce v-aţi ales?
– Pentru copii: o scurtă,  ce am mai găsit eu pe acolo şi e bun.Mulţumim de ceea ce ne aduce. Să fie mai des.  Sunt foarte binevenite, nici n-am ce spune. Sunt la timpul potrivit. Iată, copii se duc la şcoală, la grădiniţă şi e bun.”

 „Foarte bine prinde, trebuie şi pentru copii, nu avem putinţă, dar aşa măcar puţin scăpăm din cheltuieli. Pantaloni, am ales, bluziţe, tricouri.”

„ E un bine pentru cineva care are nevoie.  La ţară, oamenilor le este greu. Eu sunt în concediu de maternitate şi îmi este greu. Soţul lucrează, dar nu e plătit.”

„Totul e bun când este, când nu-i, e mai rău. Mulţumim celor care ne dă.  Am ales şi pentru fete, şi pentru băieţi, că am şi nepoate, şi nepoţi.”

Ionela Gheorghica, în vârstă de 46 de ani, este mamă a 8 copii. Femeia susţine că nu are un post de muncă şi cu greu face faţă problemelor financiare.  Astfel, cele primite îi vor fi de mare folos.

  IONELA GHEORGHICA, BENEFICIARĂ: „Într-adevăr avem copii mulţi şi e greu în ziua de azi.  Mulţumim frumos că aceste lucruri tot costă bani, să te duci să le cumperi, e foarte greu. Cu ziua prin sat lucrăm şi totdeauna nu ne ajunge.  Ştiţi că în ziua de azi se uită mamele cu mulţi copii. Unde te duci, ei îţi închid uşa.”

   Pe lângă haine, la Vînători au mai fost aduse jucării, un cărucior şi un premergător.  „Dăruiesc din Suflet” este o organizaţie non-guverpost_titlentală. Sediul principal al acesteia se află la Chişinău.  Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni, au fost deschise filiale în mai multe raioane ale ţării, inclusiv la Nisporeni.

 NADEJDA DUCA,  ADMINISTRATORUL FILIALEI “DĂRUIESC DIN SUFLET NISPORENI”: “Noi lucrăm cu ajutorul grupului principal, fondatoarea grupului este dna Violeta Stratulat din Chişinău. Cu ajutorul ei reuşim ca întotdeauna să facem cât mai multă lume fericită şi încercăm să  ajungem acolo unde este nevoie de noi.  Avem donatori din Italia, Germania, Elveţia, şi altele.  De multe ori ajungem să aducem noi donaţiile de la Chişinău sau dacă avem donatori din alte părţi, adică noi organizăm deja să le aducem noi încoace.”
 Voluntarii filialei din Nisporeni colectează donaţii din toate colţurile ţării, dar şi de peste hotare.

 ELENA POPOVICI, VOLUNTARA FILIALEI “DĂRUIESC DIN SUFLET NISPORENI” “E o satisfacţie să vezi omul mulţumit, în primul rând, iar în al doilea rând, numai omul, care trece prin greutăţi înţelege ceea ce simte omul, care primeşte aceste daruri. Unii cred că noi suntem plătiţi şi asta e o greaşeală enormă din partea lor.  Noi timpul îl pierdem, dar în schim avem o satisfacţie foarte mare pentru aceste lucruri.”
   Filiala ”Dăruiesc din Suflet Nisporeni” și-a început activitatea acum şapte  luni, iar până acum a ajuns în mai mult de 10 localităţi, reuşind astfel să ajute sute de persoane. Toţi cei care doresc să ajute persoanele aflate aflate în dificultate, pot accesa pagina de Facebook ” Dăruiesc din Suflet Nisporeni” sau pot apela nr.  de tel: 078142076.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

https://www.facebook.com/albasat.nisporeni/

https://vk.com/id524319409

https://ok.ru/profile/564484387545

https://twitter.com/AlbasatL/

https://www.instagram.com/albasatdigitaltv/

Related posts

Doi soți, turiști din Republica Moldova, atacați de un urs în Slănic Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Primăria Chișinău trebuie să respecte angajamentele asumate în Planul local anticorupție, TI-Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Pe 24 iunie este sărbătorită cămașa tradițională românească

AlbasatTV, Nisporeni

Școala sportivă „Grigore Brașoveanu” Nisporeni U-19 a câștigat „Cupa Primarului” orașului Nisporeni 2024

AlbasatTV, Nisporeni

România își asumă un rol determinant în asigurarea energetică a Republicii Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 24.06.2024

AlbasatTV, Nisporeni

Mâine la Nisporeni: cupa primarului 2024

AlbasatTV, Nisporeni

Siegfried Mureșan: UE este hotărâtă să continue parcursul european al Moldovei cu viteză

AlbasatTV, Nisporeni

Creștinii ortodocși sărbătoresc mâine Duminica Mare

AlbasatTV, Nisporeni

„Prin incluziune împotriva violenței”: zi de activități la Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment