Asigură-te la traversare!; Privește în stânga și dreapta!; Fii ochi și urechi!; Ia copilul de mână!; Nu staționa fără motiv!; Grăbește-te încet! Nu alerga!; Nu folosi telefonul!; Scoate căștile!; Traversează regulamentar! Acestea sunt mesajele de sensibilizare care au apărut astăzi, la mai multe treceri de pietoni din raionul Nisporeni, prin intermediul cărora Poliția dorește să reducă considerabil număr de accidente rutiere cu implicarea pietonilor.

NICANOR CIOCHINĂ, COMISARUL RAIONULUI NISPORENI: „Avem o conlucrare destul de bună cu toate primăriile, chiar în unele cazuri foarte bună. Chiar ieri am avut o activitate destul de frumoasă cu şeful inspectoratului general domnul Pânzari, la trecerile de pietoni unde ieri echipa noastră a fost în 4 primării, astăzi în Nisporeni am finalizat, mulţumesc Mileşti, Selişte, Cioreşti şi Cristeşti.”

Primele mesaje Privește în stânga și dreapta!; Scoate căștile!; au fost inscripționate de primarul oraşului Nisporeni la o trecere de pietoni din oraş.

GRIGORE ROBU, PRIMARUL ORAŞULUI NISPORENI: „Administraţia publică locală a dat curs provocării domnului Pânzari de a securiza trecerile de pietoni, în special în zonele unde sunt şcoli şi grădiniţe. Ne bucurăm mult că asemenea iniţiative vin să facă securitatea la trafic mai bună şi anume la trecerile de pietoni mai securizate. Pe această cale îndemn şi colegii mei primari din raion şi din întreaga ţară să dea curs invitației nobile de a securiza trecerile de pietoni prin marcaj special şi chiar în unele locuri de a-l face unde nu există.”

GHEORGHE BARGAN, ŞEF SECŢIE SECURITATE PUBLICĂ: „Astăzi primarul oraşului Nisporeni a acceptat pozitiv această provocare şi împreună cu angajaţii poliţiei au inscripţionat trei mesaje de prevenire şi siguanţă la 3 treceri pietonale din preajma instituţiilor de învăţământ din oraşul Nisporeni şi anume cu mesajele Grăbește-te încet, Privește în stânga și dreapta!; Scoate căștile!;”

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, în total, în şase luni ale anului curent s-au produs aproape 470 de accidente cu implicarea pietonilor. În 140 de cazuri, trecătorii au fost loviţi în timp ce se deplasau ori aşteptau pe trotuare sau la trecerile pentru pietoni. Astfel, cinci persoane au murit, iar peste 140 au fost rănite.