Portal de știri
Nisporeni Sanatate

Vineri se va desfășura Drumul Crucii, cu pornire din orașul Nisporeni

În Vinerea Patimilor, pe 22 aprilie, se va desfășura Drumul Crucii. Potrivit Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, acesta va porni la ora 10:00, din piața Primăriei orașului Nisporeni.

Preoții și credincioșii, împreună cu Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, primarul orașului Nisporeni Grigore Robu alte oficialități vor porni spre Mănăstirea „Sf. Voievod Ștefan cel Mare”, urcând Piscul Ostașului, pe treptele scării construite corespunzător, care cu ocazia Drumului Crucii vor fi sfințite de Înaltpreasfinția Sa împreună cu soborul de slujitori.

Prin acest Drum al Crucii, inițiat cu 10 ani, și prin citirea acelor 12 evanghelii a Patimilor, se trăiește simbolic, prin comemorare, acel drum al pătimirilor pe care Hristos la parcurs spre Golgota.

În ultimii doi ani nu a fost posibilă organizarea Drumului Crucii din cauza restricțiilor impuse de pandemie, însă anul acesta i se dă continuitate.

Episcopia de Ungheni și Nisporeni a îndemnat oamenii să se alăture, astfel aducând o mică ofrandă de mulțumire Patimilor lui Hristos, arătând totodată că ortodoxia reprezintă și o forță creștină de mare importanță.

Related posts

Evenimentele importante marcate pe 5 noiembrie

AlbasatTV, Nisporeni

26 de agricultori din centrul ţării au avut parte de o şcoală în câmp cu tematica studierii sistemului de susţinere Pergola

Albasat

Persoanele care ard resturi vegetale, în vizorul Poliției din Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment