Societate

Zborurile de pe Aeroportul Mărculești se amână

Planurile legate de renovarea Aeroportului de la Mărculești, de pe care, deja din vara anului curent, urmau să fie efectuate zboruri internaționale, au fost date peste cap. De vină ar fi condițiile pandemice, afirmă președintele Igor Dodon, care candidează pentru un nou mandat.

Întrebat de IPN despre promisiunile legate de renovarea aeroportui, lansate la sfârșitul anului trecut, Igor Dodon a spus că a fost pregătit proiectul necesar. Era clar volumul de investiții – câteva zeci de milioane de lei pentru a începe zborurile de la Mărculești. Dar, în condiții de pandemie, acest proiect nu a fost implementat. „Acele hub-uri regionale, mă refer la Aeroportul de la Mărculești, Aeroportul din Bălți, rămân o prioritate pentru noi și vom face investiții, sper foarte mult începând cu anul viitor”, a precizat Igor Dodon în cadrul unei noi ediții a emisiuni „Igor Dodon răspunde”.

Potrivit lui Igor Dodon, sunt mai multe companii care și-ar dori să utilizeze Republica Moldova, din punct de vedere geografic, și e bine să fie un hub regional pentru transportarea mărfurilor – din China spre Europa sau invers. „Și acest lucru este posibil și sunt și investitori. Statul doar trebuie să facă ceva investiții – Mărculești are statut de zonă economică liberă – ceva investiții în echipament. Câteva zeci de milioane de lei și acest proiect devine  realitate”, a subliniat Igor Dodon, adăugând că va insista ca anul viitor acest proiect să fie implementat.

Related posts

Situația în agricultură s-a îmbunătățit, Igor Dodon

Albasat

(video/foto) Vasile Mărcuţă este noul preşedinte al raionului Nisporeni

Albasat

În Norvegia au fost joi 19 grade la umbră. E cea mai ridicată temperatură din istoria țării înregistrată în ianuarie

Albasat

Leave a Comment