Sanatate

Zilele Filmului Românesc la Chișinău încep pe 7 octombrie

Zilele Filmului Românesc la Chișinău se vor desfășura în perioada 7-10 octombrie. Organizatorii au pregătit un program mai bogat ca oricând: nu mai puțin de opt filme noi, ceea ce reprezintă un record, transmite IPN.

Patru filme sunt realizate de cineaști consacrați, premiați la mari festivaluri: „Malmkrog”, de Cristi Puiu, „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, de Radu Jude, „Întregalde”, de Radu Muntean, și „Berliner”, de Marian Crișan.

Altele patru aparțin unei noi generații de regizori, de diferiți în stiluri și preocupări. Este vorba despre „Neidentificat”, de Bogdan Apetri, „Otto Barbarul”, de Ruxandra Ghițescu, „#dogpoopgirl”, de Andrei Huțuleac, și „Mia își ratează răzbunarea”, de Bogdan Theodor Olteanu.

Tradiționala secțiune Focus îi este dedicată actorului de origine basarabeană Ion Sapdaru, iar în secțiunea Retro îl omagiem pe regizorul Lucian Bratu.

Zilele Filmului Românesc la Chișinău se vor desfășura la Cinematograful Odeon și, ca de obicei, intrarea este liberă.

Invitații celei de-a șaptea ediții a ZFR Chișinău sunt regizorii Marian Crișan, Ruxandra Ghițescu și Andrei Huțuleac și actorii Ion Sapdaru, Ovidiu Crișan, Marina Palii și Bogdan Farcaș.

Programul filmelor poate fi accesat pe pagina imgur.com. Evenimentul este organizat de Asociația Cineaștilor Independenți „Alternative Cinema” din Republica Moldova și casa de producție Rova Film din România.

Related posts

Mai multe secții de votare de peste hotare își schimbă adresele

Albasat

Адвокат задержан за вымогательство взятки у пьяного водителя, пообещав избавить его от ответственности

Albasat

DISPOZIŢIA nr. 2 din 8 aprilie 2021 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova

Albasat

Leave a Comment