Portal de știri
Societate

16 instituții de învățământ, la Târgul Universităților din România

Șaisprezece instituții de învățământ își prezintă ofertele educaționale la Târgul Universităților din România, ediția a XI-a, care are loc la 7 și 8 iulie pe Aleea Clasicilor din Chișinău, transmite IPN.

Potrivit Mihaelei Furculiță, vicepreședintă a Federației Tinerilor Basarabeni, care este unul dintre organizatorii târgului, în anul curent la ciclul preuniversitar sunt disponibile 2659 de locuri pentru basarabeni, iar la ciclul universitar – între 4 mii și 5 mii de locuri.

Etnicii români care au terminat în Republica Moldova 8 clase au posibilitatea de a merge în România și de a studia direct în clasa a 9-a. Târgul Universităților din România se va mai desfășura la 9 iulie la Bălți și la 10 iulie – la Cahul.

Cristin Muravca, președintele Federației Tinerilor Basarabeni, spune că organizația pe care o conduce mai desfășoară pe parcursul lunilor iulie-octombrie Campania „AdmiteRO”, iar în această perioadă absolvenții de liceu sau de gimnaziu din Republica Moldova vor trebui să parcurgă mai multe etape pentru a fi admiși la o instituție de învățământ din România.

Un prim pas pentru ei este înscrierea la facultate, la a doua etapă se vor confirma locurile la universitățile la care au fost admiși absolvenții. În următoarea etapă, basarabenii care nu au cetățenie română vor trebui să obțină o viză pentru România, iar la etapa finală ei vor trebui să obțină permis de ședere în țara vecină.

Pe 14 și 15 iulie Federația Tinerilor Basarabeni va desfășura la Centrul Municipal de Tineret Chișinău un maraton de sesiuni de formare dedicate tinerilor din mediul ONG din Republica Moldova. Proiectul este sprijinit și finanțat de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Related posts

Оказавшиеся заблокированными на границе между Турцией и Болгарией молдаване возвращаются домой

Albasat

Stiai? Cum iti poti folosi dispozitivele cand sunt stricate

Albasat

Câștigătorii Loteriei Fiscale, ediția de Paști

Albasat

Leave a Comment