Societate

18 decese cauzate de COVID-19

Până acum, 29 mai, în rândul personalului medical sunt înregistrate 18 decese asociate noului tip de coronavirus. În total, au fost testați aproape șase mii de lucrători medicali (dintre care 511 – în ultimele şapte zile), iar în 1564 de cazuri s-a confirmat prezența COVID-19. Datele au fost prezentate, vineri,  de către Nicolae Furtună, șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică, în cadrul unei conferinţe de presă transmite IPN.

Nicolae Furtună a precizat că 64% din personalul medical infectat cu noul tip de coronavirus s-a tratat şi majoritatea au revenit la muncă. 35% își continuă tratamentul, fie în staţionar, fie la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie.

Nicolae Furtună a mai spus că, până acum, cea mai mare rată de atac era printre asistenții medicali, iar acest indicator varia de la săptămâna la săptămână. Acum, ţinând cont de creşterea cazurilor înregistrate în ultima perioadă, cea mai mare rată de atac este deja printre medici: 3,9 de medici infectați  la o suta de medici.

Related posts

Directorul ANSP: 99% din cazurile de deces sunt persoane care au cel puțin o maladie

Albasat

Ajutoarele din România nu vor mai fi gestionate de autoritățile de la Chișinău

Albasat

Ziua Carierei la Banca Națională a Moldovei

Albasat

Leave a Comment