ALBASAT
Societate

29 de localității rămâneau fără curent electric către ora 16.00

Douăzeci și nouă de localității rămâneau fără curent electric către ora 16.00, potrivit datelor Premierenergy. Furnizorul de energie electrică precizează într-un comunicat de presă că cele mai frecvente defecțiuni în rețele sunt cauzate de copacii doborâți și crengile căzute peste liniile electrice aeriene, transmite IPN.

Furnizorul anunță că reconectarea la curentul electric este posibilă treptat și odată cu scăderea intensității vântului.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunța, în prima parte a zilei, că deconectate parțial de la curentul electric erau 66 localități. Cel mai mult din cauza vântului au avut de suferit localitățile din raioanele Criuleni, Cimișlia, Orhei, Telenești, Călărași, Anenii-Noi, Hâncești, Râșcani, Florești, Edineț, UTA Găgăuzia, Ștefan Vodă, dar și municipiul Chișinău.

În raionul Căușeni, salvatorii au fost solicitați pentru a întări porțiuni de acoperiș avariat a sediului Consiliului  raional, care risca în orice moment să se prăbușească. Tot în acest raion, pompierii au înlăturat mai multe foi de ardezie care atârnau de pe acoperișul Centrului de Sănătate publică și prezentau pericol pentru trecători. În raionul Cantemir, specialiștii IGSU au intervenit pe mai multe adrese pentru deblocarea porțiunilor de construcție smulse de vânt. De intervenția salvatorilor a fost nevoie și în municipiul Cahul, unde vântul a deteriorat acoperișul unui bloc locativ.

În Capitală, pe strada Nicolae Zelinschi nr. 20, salvatorii au avut misiunea de a înlătura porțiuni de țiglă metalică de pe un bloc cu 5 niveluri, care prezentau risc pentru oamenii din preajmă.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru astăzi Codul portocaliu privind intensificarea vântului până la 17-22 m/s, izolat 23-25 m/s.

Related posts

Pericol excepțional de incendiu

Albasat

Mitul celor 10.000 de pași pe zi a fost demontat. Câți pași trebuie, de fapt, să faci zilnic pentru o viață mai lungă

Albasat

Vremea se încălzește până la +35 de grade Celsius

Albasat

Leave a Comment