Inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) au vizitat plantaţii de pepene verde şi castraveţi în mai multe gospodării agricole. Peste 200 de probe prelevate au fost prezentate pentru investigaţii de laborator, iar rezultatele au arătat că depăşiri ale limitelor maxime admisibile de pesticide şi nitraţi nu au fost stabilite, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al instituției.
Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.
ANSA atenţionează consumatorii să procure legume numai din locurile autorizate, din loturile însoţite de certificate de origine şi de inofensivitate.
Specialiștii în sănătate publică atenționează că fructele şi legumele care conţin nitraţi devin nocive pentru organismul uman atunci când sunt consumate în cantităţi exagerate. Efectele negative ale nitraților asupra sănătății sunt că modifică şi/sau sufocă încet, dar sigur, celulele hepatice şi stomacale, cresc incidența cancerului limfatic, de stomac, intestine, esofag şi ficat.
În cazul în care a fost consumat un aliment despre care se cunoaște că ar conține un nivel ridicat de nitrați este indicat imediat consumul de citrice, suc de citrice sau legume bogate în vitamina C, pentru că anihilează o parte din cantitatea de nitraţi ingerată. Conţinutul de nitraţi al unui aliment poate fi redus prin fierbere, murare şi marinare, dar şi curățând-l de coajă sau ținând-l în apă timp de o oră.
Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.