ALBASAT
Actualitate Societate

Adrian Lebedinschi renunță la mandatul de deputat

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Adrian Lebedinschi, renunță la mandatul de parlamentar. El a anunțat că renunță la mandatul de deputat în favoarea mandatului de consilier în Consiliul municipal Chișinău, transmite IPN.

Deputatul susține că deja de opt ani activează în Parlament, însă a candidat la scrutinul local pe listele PSRM pentru a ajunge CMC. „Mă duc în Consiliul municipal să văd care este situația acolo. De asta și am candidat pentru a munci pentru Chișinău”.

În această legislatură, Adrian Lebedinschi a ajuns în Parlament în noiembrie 2021 pe lista supleanților după ce la mandat a renunțat colegul său de partid, Igor Dodon. După plecarea lui Adrian Lebedinschi, în fracțiunea BCS ar urma să ajungă Svetlana Popa de pe lista supleanților.

În CMC, Adrian Lebedinschi va activa alături de alți 5 colegi socialiști. După alegerile locale din 5 noiembrie, Partidul Socialiștilor a acumulat 6 mandate. Cele mai multe mandate de consilier, câte 20, le au Partidul Mișcarea Alternativa Națională și Partidul Acțiune și Solidaritate. Totodată, Partidului Comuniștilor are două mandate, iar Partidul politic „Renaștere”, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul politic Partidul Nostru vor avea câte un consilier în CMC.

Related posts

Cursul valutar oficial la 19.10.2020

Albasat

Ambii părinți care cresc cel puțin patru copii vor fi asigurați medical

Albasat

Apă potabilă pentru Nisporeni și Ungheni: Vasile Mărcuță a vizitat șantierul de lucru

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment