ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă desfășoară o campanie de vizite la angajatori: „Un loc declarat – un nou angajat – un viitor asigurat”

În perioada 15 noiembrie – 15 decembrie 2023, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) lansează o amplă Campanie de vizite la angajatori sub sloganul inspirat „Un loc declarat – un nou angajat – un viitor asigurat”. Obiectivele acestei inițiative sunt diversificate, îndreptate spre informarea și colaborarea strânsă cu angajatorii pentru optimizarea ocupării forței de muncă și facilitarea procesului de recrutare.

Principalele obiective ale campaniei includ:

  1. Informarea angajatorilor despre măsurile de ocupare a forței de muncă: ANOFM va utiliza această ocazie pentru a prezenta angajatorilor măsurile concrete pe care le implementează prin subdiviziunile sale teritoriale pentru ocuparea forței de muncă (STOFM). Aceste subdiviziuni sunt esențiale pentru conectarea eficientă a angajatorilor cu potențialii angajați și pentru a facilita procesul de ocupare a locurilor de muncă disponibile.
  2. Canalele de informare și recrutare on-line: ANOFM dispune de resurse online precum site-ul www.anofm.md și portalul www.angajat.md. Aceste platforme sunt destinate să ofere informații relevante și să servească ca instrumente eficiente de recrutare pentru angajatori și solicitanții de locuri de muncă.
  3. Sensibilizarea angajatorilor la problemele din teritoriu: În cadrul campaniei, ANOFM își propune să atragă atenția angajatorilor asupra problemelor specifice din teritoriu legate de promovarea ocupării forței de muncă. Accentul se pune pe susținerea persoanelor care necesită suport suplimentar pe piața muncii.
  4. Târguri locuri de muncă, inclusiv târguri on-line: Angajatorii vor fi informați despre oportunitatea de a participa la târgurile locurilor de muncă, inclusiv cele organizate online. Aceste evenimente reprezintă platforme ideale pentru a facilita întâlnirea dintre angajatori și potențiali angajați.

În timpul acestei Campanii, subdiviziunile teritoriale, cum ar fi Direcția Ocuparea Forței de Muncă Nisporeni, vor desfășura seminare informative, activități de recrutare, mese rotunde sau ședințe de lucru. Aceste inițiative au rolul de a iniția și consolida parteneriate locale, contribuind la o colaborare mai eficientă între ANOFM și angajatori.

Nisporenenii interesați să obțină informații suplimentare pot contacta Direcția Ocuparea Forței de Muncă Nisporeni la numerele de telefon 0264 2-27-34, 2-30-55, sau pot trimite un e-mail la adresele aofm.nisporeni@anofm.md și pavel.muschei@anofm.md. De asemenea, pot vizita Direcția la adresa orașului Nisporeni, strada Suveranității 2.

Misiunea ANOFM este să sporească posibilitățile de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și să susțină angajatorii în identificarea forței de muncă calificate și în crearea de noi locuri de muncă. Prin cele 35 de subdiviziuni teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, ANOFM rămâne prezentă pe întreg teritoriul țării, consolidându-și rolul vital în mediul socio-economic al Republicii Moldova.

Related posts

Prețul la benzină se apropie de 33 de lei, iar al motorinei – de 30 de lei

Albasat

Imagini incredibile în Brazilia. Într-un oraș lovit puternic de pandemie, oamenii s-au călcat în picioare la inaugurarea unui magazin

Albasat

Cursul valutar oficial la 10.11.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment