ALBASAT
Actualitate Societate

Agricultorii au ieșit cu tehnica la protest. Poliția îi somează să elibereze benzile de circulație

Agricultorii dintr-un șir de raioane din țară au venit cu tehnica din dotare să protesteze în capitală. Aceștia intenționează să ajungă cu tractoarele în Piața Marii Adunări Naționale, motiv pentru care pe mai multe străzi s-au format ambuteiaje. Poliția a venit cu mai multe apeluri către fermieri și le-a solicitat să elibereze benzile de circulație, transmite IPN.

Fermieri au pornit cu tractoarele spre Chișinău încă de ieri. Astăzi aceștia au pornit în coloană în centrul capitalei, blocând mai multe benzi de circulație.

Inspectoratul General al Poliției le-a solicitat agricultorilor să elibereze benzile de circulație pentru ca să fie posibilă deplasarea transportului public și a celui privat. „Cetățenii nu poartă nicio vină, de aceea cerem persoanelor să nu blocheze intenționat traficul și să se conformeze cerințelor Poliției”, a solicitat IGP.

Acum câteva zile, asociația obștească „Forța Fermierilor” a prezentat într-un proiect de document revendicările agricultorilor. Ei cer să fie interzisă calcularea penalităților pentru achitarea întârziată a creditelor. De asemenea, solicită ca o comisie, formată din reprezentanții instituțiilor responsabile și ai asociațiilor de producători, să examineze dosarele fermierilor și, dacă e cazul, să oblige Camera de Comerț și Industrie să elibereze avize care să ateste că fermierul nu-și poate achita datoriile din cauza secetei și a altor circumstanțe obiective, și nu ar trebui să fie executat silit.

La sfârșitul săptămânii trecute, reprezentanții Asociației „Forța Fermierilor” au discutat cu  vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al agriculturii și industriei alimentare. Potrivit lui, a fost discutată propunerea MAIA de a crea un grup de lucru din care să facă parte reprezentanții mai multor ministere și reprezentanții agricultorilor. Acest grup de lucru, prin intermediul direcțiilor agricole teritoriale, va începe recepționarea dosarelor, astfel în cât fiecare agricultor care s-a pomenit în situație de criză, preponderent din zona de sud, afectată de secetă al doilea an consecutiv, să beneficieze de susținere.

Related posts

В населенных пунктах Нукэрень и Тырнова жители избрали примаров

Albasat

Specialiştii vin cu prognoze de 500-600 de cazuri de COVID-19 pe zi, premier

Albasat

1013 cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore

Albasat

Leave a Comment