ALBASAT
Societate

Alegătorii din Hâncești sunt îndemnați să verifice listele electorale

Până pe 14 martie, inclusiv, alegătorii din circumscripția electorală uninominală numărul 38, mun. Hâncești, pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale. Acest lucru poate fi făcut atât în cadrul secțiilor de votare, cât și online, accesând pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale www.cec.md sau pagina www.verifica.cec.md, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă CEC informează că listele electorale pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie au fost transmise birourilor electorale ale secțiilor de votare.

Potrivit CEC, în baza informației din Registrul de Stat al Alegătorilor, lista electorală de bază include toți cetățenii cu drept de vot care domiciliază ori își au reședința pe teritoriul unei secții de votare. Pentru cele 44 de secții de votare constituite, numărul de alegatori cu drept de vot incluși în liste este de 61571.

Potrivit legislației electorale, alegătorul se poate adresa la biroul electoral al secției de votare, ce corespunde domiciliului sau reședinței sale, pentru a solicita, în baza documentelor doveditoare, includerea sau excluderea din listă, corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine ori despre alți alegători.

Related posts

Cutremur cu magnitudinea 5,7 în estul Turciei. Trei persoane au fost rănite

Albasat

LIVE: Eveniment de înmânare a certificatelor de grant pentru organizațiile beneficiare ale Programului de Granturi Locale al UE, Media și Comunicare

Albasat

În regiunile cu puține precipitații cultivarea porumbului ar putea fi interzisă prin lege

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment