Portal de știri
Societate

Alerte cu bombă în instituții medicale, Judecătoria Chișinău și Aeroport. Toate false

Au fost anunțate alerte cu bombă în patru instituții medicale, Judecătoria Chișinău, sediul Centru și Aeroportul Internațional Chișinău, transmite IPN.

Despre amplasarea dispozitivelor explozive s-a anunțat prin intermediul adresei electronice. În prezent, toate entitățile responsabile activează pentru excluderea riscurilor și asigurarea securității cetățenilor.

Actualizare /16:15/ În urma verificărilor efectuate de instituțiile abilitate, toate informațiile s-au dovedit a fi false.

În Republica Moldova, în ultima perioadă, numărul alarmelor false cu bombe a crescut semnificativ. Inspectoratul General al Poliției precizează că pe parcursul anului curent au fost înregistrate peste 40 de comunicări mincinoase despre plasarea de obiecte explozive în peste 200 de obiective. Aeroportul Internațional a devenit zilnic ținta unor astfel de înștiințări. Autoritățile au anunțat mai multe măsuri, inclusiv restricționarea accesului în terminalul aeroportului, acesta fiind permis doar personalului și călătorilor.

Potrivit legislației penale, persona vinovată de asemenea infracțiuni riscă amendă de la 27500 până la 42500 de lei, 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la doi ani.

Related posts

Более 1400 граждан будут репатриированы в ближайшие дни

Albasat

Rusia a lansat până acum în Ucraina 3.500 de rachete. Numărul mare de explozii a produs emisii poluante care afectează deja mediul

AlbasatTV, Nisporeni

Cei doi șoferi de ambulanță din Molovata Nouă au fost eliberați

Albasat

Leave a Comment