ALBASAT
Societate

Alexandru Slusari: Între PSRM și PP Șor, toată ziua au mers târguri, nu așa ușor au votat

Coaliția de guvernare dintre Partidul Politic Șor, deputații platformei Pentru Moldova și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a pornit în campania electorală în momentul în care deputații care au plecat de la Pro Moldova au creat această platformă. Mai mult decât atât, pentru toate proiectele votate ieri în Parlament, PP Șor și PSRM au dus tratative. Opiniile aparțin deputatului Platformei DA, Alexandru Slusari, notează IPN.

„Oameni de mult au înțeles că alianța „ȘorDon” există. Ea a pornit încă în campanie electorală când au început deputații să treacă de la Pro Moldova la Pentru Moldova și apărut această… care nu poți să-i dai calificative”, a declarat deputatul PPPDA în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

De asemenea, Alexandru Slusari susține că în timpul pauzelor din cadrul ședinței plenare, PP Șor și PSRM negociau anumite interese.

„Astăzi toată ziua au mers târguri, nu așa ușor au votat. Aceste ore de pauză erau transformate în târguri. Noi votăm pentru SIS – vă dăm stadionul, votăm pentru celelalte legi înseamnă că vă dăm farmaciile ambulante de tip ȘOR, votați altă lege – primiți locuri în Biroul Permanent. Toată ziua au mers aceste târguri”, a precizat deputatul.

Și deputatul PAS, Dumitru Alaiba susține că oficializarea noii coaliții parlamentare a fost vizibilă din „cosmos”, iar deputații au votat cele mai importante legi „cu ochii închiși, fără a avea idee despre documentele aprobate și efectele pe care le pot produce”.

De partea cealaltă, deputatul PSRM Alexandr Nesterovschi dă asigurări că nu există nicio coaliție între PP Șor și Partidul Socialiștilor, acuzând în același timp opoziția că la ultima ședință a votat proiecte alături de fracțiunea Partidului Șor.

În cadrul ședinței plenare din 3 decembrie, PSRM și PP Șor au votat în comun, fără prezentarea proiectelor de către autor, proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2021; proiectul de lege cu privire la modificarea și completarea Codului Serviciilor Media Audiovizuale, proiectul de lege cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova; proiectul de lege pentru completarea articolului 27 din Legea privind statutul juridic special al Găgăuziei. De asemenea, au votat în două lecturi inițiativa care prevede trecerea SIS din subordinea președintelui în cea a Parlamentului.

Related posts

Moldova va accesa de la Japonia un credit de 100 de milioane de dolari

AlbasatTV, Nisporeni

A început marea curăţenie de primăvară a oraşului Nisporeni. Muncitorii fac ordine pe străzi şi curăţă arbuştii

Albasat

Klaus Iohannis a ajuns la Chișinău. A fost întâmpinat și de unioniști

Albasat

Leave a Comment