ALBASAT
Societate

Amnistie cu prilejul celor 30 de ani de Independență

Fostului premier Vlad Filat nu i-a fost încălcată prezumția nevinovăției, potrivit unei decizii a Curții Europene a Drepturilor Omului. Pe pagina sa de Facebook, Vlad Filat menționează că hotărârea emisă astăzi nu se referă la procesul de judecată în care a fost condamnat. „Ilegalitățile comise în timpul procesului de judecată fac obiectul unei plângeri separate, care a trecut etapa expunerilor părților, urmând a fi pronunțată o altă hotărâre”, precizează fostul politican, transmite IPN.

Hotărârea de astăzi se referă la plângerea înregistrată în anul 2016. CEDO a dat apreciere în ce măsură expunerile publice în cadrul ședinței parlamentare de ridicare a imunității de deputat, din 2015, au respectat principiul prezumției nevinovăției.

Hotărârile CEDO pot fi atacate la Marea Cameră în termen de 3 luni de la data publicării.

Reținut pe 15 octombrie 2015 și condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență, prin sentința Judecătoriei Chișinău din 27 iunie 2016, rămasă definitivă prin hotărârea Curții Supreme de Justiție din februarie 2017, Vlad Filat a ieșit din închisoare înainte de termen, în decembrie 2019, fiind aplicat mecanismul național de reducere a pedepsei din cauza condițiilor inumane și degradante din penitenciar.

Related posts

Veaceslav Platon, citat pentru a i se înainta acuzarea de atac raider

Albasat

Cursul valutar oficial la 16.11.2021

Albasat

Daniel Ioniță: Gazoductul Ungheni-Chișinău este gata în proporție de 99%

Albasat

Leave a Comment