ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Aniversare de Aur: 50 de ani de la fondarea Gimnaziului „Alexandru cel Bun” din Vărzărești

Gimnaziul „Alexandru cel Bun” din Vărzărești împlinește 50 de ani de la fondare și, cu această ocazie, colectivul de profesori va organiza mâine o manifestare de suflet.

Istoria gimnaziului începe în anul 1973, când școala a fost transferată într-un nou local, construit pe vatra satului nou, la inițiativa fostului director al sovhozului-fabrică, Boris Isac Șimanovici, sub denumirea de Școala Medie.

În urma Hotărârii Guvernului Republicii Moldova nr. 992 din 23.08.2002, Școala Medie Vărzărești a fost reorganizată sub numele de Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” Vărzărești.

Din anul 2011, liceul devine o școală de circumscripție. Ulterior, prin Decizia Ministerului de Justiție nr. 600 din 18.12.2013, liceul a fost reorganizat în IP Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” Vărzărești.

Mai târziu, în baza deciziei nr. 6/8 din 25 septembrie 2014 a Consiliului Raional Nisporeni, IP Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” Vărzărești a devenit IP Gimnaziul „Alexandru cel Bun” Vărzărești.

Unul dintre factorii importanți în dezvoltarea acestei instituții este domnul Ovidiu Creangă (1921-2017), originar din Vărzărești, care a fost un eminent inginer în chimia industrială și, după vârsta de 80 de ani, a devenit scriitor și epigramist. El a inițiat Premiul Personal „Ovidiu Creangă” și a decernat acest premiu copiilor talentați ai Liceului Teoretic „Alexandru cel Bun” Vărzărești în perioada 2003-2012.

Misiunea IP Gimnaziul „Alexandru cel Bun” Vărzărești este să dezvolte potențialul și aptitudinile elevilor în funcție de interesele și motivațiile personale ale acestora. Scopul este de a-i pregăti pe absolvenți pentru a se adapta la cerințele unei societăți în continuă schimbare. În același timp, instituția urmărește să asigure un management de calitate și să ajute elevii să atingă nivelul optim de performanță, contribuind astfel la oferirea unei educații de calitate.

Related posts

Реакция прокуратуры на заявления Виорела Мораря

Albasat

Oфициальный курс валюты на дату 17.06.2020

Albasat

Spania plănuiește să vaccineze masiv. Va primi săptămânal 350.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19

Albasat

Leave a Comment