Tinerii și femeile fermieri, inclusiv conaționalii reveniți acasă, care intenționează să lanseze afaceri în domeniul agriculturii, pot depune, în perioada 15 aprilie – 18 iunie curent, cereri pentru a solicita subvenții în avans. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, plățile în avans pot fi folosite pentru renovarea fermelor zootehnice, pentru procurarea animalelor de prăsilă și pentru dezvoltarea infrastructurii post-recoltare și procesare. La fel, subvențiile pot fi utilizate pentru producerea legumelor și a fructelor pe teren protejat (sere, solarii), înființarea, modernizarea sau defrișarea plantațiilor multianuale, transmite IPN.
Valoarea maximă a suportului financiarva constitui 65% din valoarea proiectului și nu va depăși 1 000 000 de lei. Plățile vor fi efectuate în două tranșe. Prima tranșă constituie 75% din valoarea subvenției și se va achita în cazul în care vor fi prezentate dovezi de cofinanțare din partea beneficiarului a 35% din valoarea costurilor eligibile. Cea de-a doua tranșă constituie 25% din valoarea subvenției și se va plăti în baza cererii de debursare la darea în exploatare a obiectului investiției și prezentarea actelor confirmative, conform domeniului în care este efectuată investiția.
Subvențiile în avans sunt alocate din Fondul naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural. Evaluarea și selecția finală a proiectelor investiționale, care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, va fi realizată de Comisia de evaluare și selecție a Agenției de Intervenții și Plăți în Agricultură.
- Parlicov s-a întâlnit cu șeful Gazprom. Despre ce au discutat
- Republica Moldova va introduce gradual obligația de stocare a produselor petroliere
- Contrabandă cu 100 de tone de alcool etilic. Grupare deconspirată
- Nicolae Ciucă a demisionat de la PNL: „Am înțeles ce ați dorit să ne transmiteți”
- Transnistrenii își iau 9 zile de vacanță de iarnă