ALBASAT
Actualitate Societate

Apele din proprietate publică vor fi atribuite persoanelor doar în folosință, nu și în proprietate

Orice colecție de apă, cum ar fi lacuri sau râuri care sunt proprietate publică, vor putea fi atribuite persoanelor fizice și juridice doar pentru folosire pe un anumit termen. Prevederea se conține într-un proiect aprobat de Guvern, transmite IPN.

Potrivit proiectului, atribuirea în folosință va putea fi făcută doar în urma unei licitații publice transparente, iar veniturile rezultate în urma folosinței obiectelor acvatice se vor vira, după caz, la bugetul de stat sau local.

„Noile prevederi își propun să asigurare prevenirea și minimizarea poluării corpurilor de apă, prin perfecționarea cadrului normativ în domeniul gestionării și protecției resurselor de apă în conformitate cu standardele internaționale”, a menționat ministra mediului, Iordanca-Rodica Iordanov.

Modificările legale mai prevăd micșorarea valabilității perioadei autorizației de mediu pentru folosința specială a apei, de la 12 ani la 6 ani, iar pentru activitățile de amploare, prevăzute de lege, de la 25 de ani la 12 ani.

Related posts

Cel mai vechi restaurant din lume, care funcţionează de aproape 300 de ani, în pericol de a fi închis din cauza COVID-19

Albasat

COVID-19: În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 861 de cazuri noi

Albasat

După învestirea președintelui, PDM îşi retrage reprezentanții din Guvern

Albasat

Leave a Comment