ALBASAT
Societate

Aplicarea reducerii pedepsei condamnatului deținut în condiții precare va fi suspendată

Aplicarea de către instanțele de judecată a reducerii pedepsei condamnatului deținut în condiții precare va fi suspendată. Deputații au votat în primă lectură un proiect de lege în acest sens, în ședința de astăzi, 6 martie, transmite IPN.

Restricțiile nu se vor aplica în privința plângerilor depuse împotriva administrației instituției penitenciare referitoare la condițiile de detenție care afectează grav drepturile condamnatului sau ale prevenitului până la intrarea în vigoare a prezentei legi.

Guvernul, până pe 1 septembrie 2020, va prezenta Parlamentului un proiect de lege privind perfecționarea mecanismului compensator.

Proiectul de lege urmează să fie aprobat și în lectură finală, iar noile prevederi vor intra în vigoare la data publicării.

Potrivit datelor Administrației Naționale a Penitenciarelor, până pe 10 februarie 2020, au fost înregistrate 5 372 de plângeri ale deținuților cu privire la condițiile precare de detenție din instituțiile penitenciare din țară, din totalul de aproximativ 6 700 de deținuți aflați în custodia statului. Din numărul total de plângeri adresate au fost examinate 3 445, iar soluții au fost pronunțate în cazul a 2 402 plângeri.

Related posts

China a oferit Republicii Moldova un nou lot de asistență în lupta cu COVID-19

Albasat

Salvatorii din Nisporeni şi-au serbat ziua profesională

Albasat

Decretul de desemnare a lui Igor Grosu este constituțional

Albasat

Leave a Comment