Portal de știri
Societate

Auditul datoriilor Moldovagaz costă peste 15 milioane de lei

Republica Moldova va achita peste 15 milioane de lei pentru auditul datoriilor Moldovagaz. Banii vor fi achitați companiei Wikborg Rein Advokatfirma AS din Norvegia și companiei Forensic Risk Alliance & Co din Marea Britanie. Potrivit contractului, cele două companii se obligă să facă auditul datoriilor la gazele livrate  malului drept al Republicii Moldova până pe 30 ianuarie 2023, notează IPN.

Potrivit contractului de achiziții dintre Agenția Proprietăți Publice și compania norvegiană Wikborg Rein Advokatfirma AS, împreună cu compania britanică Forensic Risk Alliance & Co Limited, pentru achiziționarea serviciilor de audit financiar și juridic al datoriei Moldovagaz se achită suma de 15 742 640 lei. Suma a fost anunțată pe site-ul Agenției Servicii Publice. Cele două companii de audit au fost contractate prin procedura de negocieri directe, în urma dispoziției Comisii Situații Excepționale din 1 iulie.

Contactul dintre Moldovagaz și Gazprom a fost semnat în octombrie 2021 pentru o perioadă de cinci ani. Potrivit anexei contractului, partea moldovenească se obligă să realizeze un audit independent al datoriilor Moldovagaz față de Gazprom, sumă acumulată în perioada 1993-2021. După efectuarea auditului, Chișinăul se angajează să stabilească un calendar de achitare a datoriilor malului drept.

Related posts

Cursul valutar oficial la 15.02.2022

Albasat

STUDIU. Cinci obiceiuri la care trebuie să renunți pentru a trăi mai mult cu 10 ani

Albasat

Infecția COVID-19 s-a răspândit neașteptat de rapid în luna iunie, ADEPT

Albasat

Leave a Comment