ALBASAT
Actualitate Societate

Autoritățile locale vor putea utiliza sistemul de vot electronic

În cadrul ședințelor consiliilor locale, raionale și municipale va putea fi utilizat sistemul de vot prin mijloace electronice. Autorii proiectului, votat în Parlament, susțin că această inițiativă va spori transparența în procesul decizional la nivel local și va eficientiza procedura de vot în cadrul consiliilor locale, transmite IPN.

Fiecărui consilier i se va atribui un mijloc de autentificare în sistemul de vot prin mijloace electronice pentru exprimarea votului asupra deciziilor discutate. Mijloacele electronice de vot vor putea fi utilizate opțional în cadrul ședințelor consiliilor locale pentru verificarea cvorumului, exprimarea votului și totalizarea rezultatelor votării.

Proiectul mai prevede că ședințele consiliilor locale pot fi transmise în direct la posturile publice naționale sau locale de radio și televiziune, rețele de socializare, alte canale mediatice, pe pagina oficială a autorității publice locale  sau de către persoane fizice, participanți la ședință.

Suplimentar, se prevede că atât rezultatele votului prin mijloace electronice, cât și procesele-verbale ale ședințelor vor putea fi publicate pe pagina oficială a autorității publice.

Related posts

La Bălți va fi nevoie de turul doi

AlbasatTV, Nisporeni

Aproape 45 de mii de moldoveni poartă prenume de flori

AlbasatTV, Nisporeni

Transmisiune LIVE: Comemorarea eroilor din Nisporeni căzuți în Afganistan

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment