ALBASAT
Actualitate Societate

Băncile din Moldova sunt dispuse să ajute fermierii

Asociația Băncilor din Moldova menționează deschiderea și angajamentul băncilor de a asigura suport permanent clienților beneficiari de credite din sectorul agricol care întâmpină dificultăți în onorarea obligațiilor la credite. Băncile partenere își propun să identifice măsuri individuale pentru fiecare client, având în vedere situația specifică a acestuia. Sprijinul vine în contextul în care agricultorii se confruntă cu dificultăți cauzate de conjunctura regională, precizează asociația, citată de IPN.

Asociația Băncilor din Moldova a comunicat că sectorul agricol a înregistrat progrese semnificative, fiind susținut de către sectorul bancar prin alocarea, în creștere, a resurselor financiare. La situația din 31 octombrie 2023, suma creditelor acordate sectorului agricol de către băncile din Moldova a constituit 5,3 miliarde de lei, fiind finanțate peste 5 mii de companii agricole și fermieri. Din numărul total de companii agricole și fermieri, 7% au înregistrat întârzieri mai mari de 30 de zile la onorarea obligațiilor. Situația este comparabilă cu cea de un an mai devreme, când 6,6% din companiile agricole și fermieri înregistrau întârzieri.

Pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie anul curent se observă o ușoară tendință de diminuare a capacității de plată în cazul unor debitori din domeniul agricol. Asociația Băncilor din Moldova, împreună cu comunitatea bancară, rămâne deschisă pentru a acorda suport agricultorilor în vederea depășirii situației existente şi asigurării dezvoltării sectorului agricol.

Related posts

Automobiliștii sunt îndemnați să nu lase lucrurile personale la vedere în mașină

AlbasatTV, Nisporeni

Igor Dodon a fost reținut

Albasat

Obligatoriu pentru părinți: informații esențiale despre noile reglementări începând cu 2024

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment