Portal de știri
Nisporeni Societate

Campania mobilă de informare „Împreună pentru o societate mai sigură” s-a desfăşurat în oraşul Nisporeni şi comuna Vărzăreşti. Vezi care sunt obiectivele acesteia

Campania mobilă de informare „Împreună pentru o societate mai sigură” s-a desfăşurat în oraşul Nisporeni şi comuna Vărzăreşti. Astfel, cetăţenii au fost informaţi despre obiectivele acesteia şi ce trebuie să ştie fiecare cetăţean despre poliţia comunitară.

Inspectoratul de Poliţie Nisporeni s-a alăturat, cu mare drag, campaniei mobile de informare „Împreuă pentru o societate mai sigură”, organizat de Promo-LEX, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei. Sub acest slogan, locuitorii oraşului Nisporeni şi comunei Vărzăreşti, au cunoscut mai multe detalii despre ce înseamnă poliţia comunitară”, a menționat Olesea Ţurcanu, ofiţer principal al IP Nisporeni.

Obiectivul principal al acestei campanii a fost explicat de coordonatoarea proiectului Maria Cazacu.

Campania respectivă este „Pentru o societate mai sigură” . Sopul acestei campanii este de informare a populaţiei despre poliţia comunitară şi despre reforma poliţiei. Prin campanie vrem să sensibilizăm populaţia, prin conceptul de poliţie comunitară, ce probleme pot fi soluţionate şi de ce este importantă poliţia comunitară”, a spus Maria Cazacu, coordonator regional Promo-Lex.

Despre conceptul de activitate a poliţiei comunitare a informat  Olesea Ţurcanu, ofiţer principal al Inspectoratului de Poliţie Nisporeni: „Conceptul de activitate poliţienească comunitară este un concept nou, care a fost preluat de la colegii europeni. Acesta reprezintă o abordare diferită din partea angajaţilor poliţiei, în ceea ce priveşte soluţionarea problemelor cu care se confruntă comunitatea la nivel local”.

Poliţia comunitară reprezintă o modalitate de activitate ce vine să fortifice comunicarea între poliţie şi societate. Baza acesteia este activitatea comună de soluţionare a problemelor de ordin public şi securitate, cât şi sporirea nivelului de încredere în serviciile acordate de poliţie pentru cetăţeni.

Related posts

Buletin de ştiri ALBASAT (24.03.2020)

Albasat

Maia Sandu la Atena: Trebuie să fim uniți pentru a rezista în fața crizelor

Albasat

Biblioteca Națională a dat startul Campaniei Nocturna Bibliotecilor 2020

Albasat

Leave a Comment