ALBASAT
Actualitate Societate

CEDO a pronunțat 24 de hotărâri în privința Moldovei în anul 2023

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat 24 de hotărâri în privința Republicii Moldova în anul 2023, în fiecare cauză fiind constatată cel puțin o încălcare a Convenției. La fel, au fost luate 34 de decizii cu privire la scoaterea de pe rol a cauzelor sau declararea inadmisibilității acestora. Raportul Agentului guvernamental cu privire la măsurile întreprinse în vederea executării hotărârilor și a deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului a fost aprobat de Guvern și urmează a fi prezentat Parlamentului pentru informare.

Ministra justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a declarat că încălcările Convenției constatate de Curte sunt preponderent activități sau inactivități ale autorităților statului, așa ca: organul de urmărire penală, procuratură, instanțe de judecată, executori judecătorești, organe ale administrației publice locale, centre de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități ș.a.

Prin hotărârile și deciziile devenite definitive în anul 2023 Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis acordarea compensațiilor reclamanților în mărime de 369 765 euro (pentru anul 2022 suma a constituit 545 947 euro).

Related posts

Un nou model de pașaport va fi pus în circulație. Este securizat cu 45 de elemente

AlbasatTV, Nisporeni

Doi bărbați cercetați penal pentru braconaj, după ce au împuscat ilegal un mistreț

Albasat

Cursul valutar oficial la 07.12.2021

Albasat

Leave a Comment