ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Cetățenii pot primi buletinul de identitate direct la domiciliu prin MDelivery

Cetățenii care perfectează buletine de identitate la centrele multifuncționale ale Agenţiei Servicii Publice (ASP), le pot primi direct la domiciliu. Odată cu depunerea cererii de perfectare a documentului, aceştia pot solicita operatorului de la ghișeu serviciul de livrare a documentului acasă, transmite ALBASAT cu referire la ASP. 

Prin intermediul serviciului guvernamental de livrare (MDelivery), buletinul de identitate poate fi adus la orice adresă, atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și peste hotare. „Livrarea MDelivery este disponibilă pentru buletinele de identitate solicitate în termen de 24 ore, 5, 10 sau 20 de zile lucrătoare și se face contra cost. Astfel, livrarea unui buletin de identitate pe teritoriul Republici Moldova costă între 25-60 lei, iar peste hotare – între 100-1100 lei, în funcție de furnizorul de servicii poștale/curierat, de destinație și termenul de livrare”, explică sursa citată.

În prezent, MDelivery are integrați șapte furnizori de servicii poștale: Î.S. „Poșta Moldovei”, Nova Poshta, Muvi Express, FAN Courier, DHL, FedEx, Mentor Express. Cetățenii au posibilitatea să selecteze unul din furnizori de servicii poștale/curierat. După completarea cererii de livrare a documentului de către angajatul ASP, solicitantul va recepționa pe mail-ul indicat o notificare de confirmare cu numărul comenzii MDelivery. Ulterior, comanda poate fi urmărită după numărul comenzii pe portalul oficial al serviciului MDelivery: mdelivery.gov.md.

Cetățenii pot solicita la ghișeele centrelor multifuncționale ale ASP livrarea la domiciliu nu doar a buletinelor de identitate, dar și a pașapoartelor și a extraselor din registrele de stat.

MDelivery este o platformă digitală modernă, dezvoltată de Agenția de Guvernare Electronică, în cadrul proiectului Modernizarea Serviciilor Guvernamentale, implementat de Guvernul Republicii Moldova cu suportul Băncii Mondiale.

Related posts

Alexei Buzu – noul ministru al muncii și protecției sociale

AlbasatTV, Nisporeni

Un tânăr din Grigoriopol, plasat în arest după ce a încălcat regimul de autoizolare

Albasat

Inactivitatea economică afectează două treimi din tineretul Moldovei

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment