ALBASAT
Actualitate

Cine este de fapt cel mai bogat om din lume: Vladimir Putin ar avea o avere mai mare decât Bill Gates şi Jeff Bezos la un loc

Oficial, Vladimir Putin câştigă 133.000 de dolari pe an şi are un apartament modest la Moscova, în realitate averea sa ar fi una pe care mulţi nici nu şi-o pot imagina.

La capitolul avere, fondatorul Amazonu Jeff Bezos l-a devansat pe co-fondatorul Microsoft Bill Gates, fiind decretat, pentru scurt timp, drept cel mai bogat om din lume, dar adevăratul lider pare a fi în fapt Vladimir Putin.

Bill Browder, un finanţator american, a declarat, în faţa senatorilor că preşedintele rus este mai bogat atât decât Jeff Bezos, cât şi decât Bill Gates, relatează The Independent.

Potrivit Newsweek, directorul executiv al Hermitage Capital Management, Bill Browder, şi-a exprimat convingerea că averea lui Putin ajunge la 200 de miliarde de dolari.

Compania lui Browder a fost, în anii ’90, cel mai mare investitor din Rusia, finanţatorul american fiind acţionar la Gazprom, la Surgutneftegas, dar şi în alte întreprinderi de stat.

În tot acest timp, Vladimir Putin ar fi făcut o înţelegere cu oamenii de afaceri ruşi care l-au făcut ]n realitate „cel mai bogat om din lume”. De altfel, datoriile personale ale Vladimir Putin au făcut obiectul unor dezbateri extrem de aprinse în ultimii ani.

Bezos şi Gates au o avere de peste 90 miliarde de dolari fiecare, potrivit datelor Bloomberg.

Related posts

Acordul cu Israelul privind angajarea în muncă a moldovenilor a fost prelungit

Rusia blochează exporturile de cereale ca să lase Ucraina fără oxigen economic, opinii

AlbasatTV, Nisporeni

Cetățenii sunt îndemnați să renunțe la arderea anvelopelor de Paști. Riscă amenzi

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment