Portal de știri
Nisporeni Societate

Clubul Soroptimist International Nisporeni s-a alăturat campaniei „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”

Clubul Soroptimist International Nisporeni s-a alăturat campaniei „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen” și a eliminării violenței împotriva femeilor și fetelor.

În acest sens, reprezentanții Clubului au mers la Centrul de refugiați din Ucraina, unde au discutat și și-au exprimat susținerea pentru femeile ucrainene, în vederea depășirii dificultăților întâlnite. La rândul lor, femeile au mulțumit reprezentanților și și-au exprimat speranța că totul va fi bine.

Campania „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen” este organizată anual, la nivel internațional, în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, când sunt marcate Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și Ziua Internațională a drepturilor omului. Evenimentele desfășurate în cadrul campaniei au drept scop sensibilizarea publicului cu privire la fenomenul violenței față de femei ca fiind cea mai răspândită încălcare a drepturilor omului la nivel mondial.

În Republica Moldova, campania lansată de Organizația Națiunilor Unite are loc pentru al 21-lea an consecutiv.

Related posts

Igor Grosu explică necesitatea stării de urgență pentru 60 de zile: nu ne relaxăm

Albasat

PAS vine cu amendamente în susținerea pensionarilor

Albasat

Patru terenuri din Chișinău au fost transformate în scuaruri

Albasat

Leave a Comment