3452 de bilete de tratament în sanatoriile din țară au fost achiziționate în anul curent pentru persoanele asigurate. Casa Naţională de Asigurări Sociale precizează că în aceste scopuri s-au cheltuit 29,9 milioane de lei.
Ofertele sunt pentru sanatoriile: „Struguraş” din satul Cocieri, raionul Dubăsari, „Bucuria Sind”, orașul Vadul lui Vodă, „Nufărul Alb”, orașul Cahul, „Codru”, din comuna Hârjauca, raionul Călăraşi, și Stațiunea balneară „Dnestr”, orașul Camenca, transmite IPN.
Pentru entitățile economice în care există organizație sindicală primară biletele de tratament balneosanatorial se transmit Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova pentru a fi repartizate organizațiilor sindicale, iar pentru entitățile economice în care nu există organizație sindicală primară, biletele se obțin prin intermediul structurilor teritoriale ale CNAS.
Până acum 925 de bilete au fost transmite către Confederația Națională a Sindicatelor şi 1383 bilete au fost transmite către structurile teritoriale ale CNAS. Suplimentar, pentru trimestrul IV al anului curent vor mai fi transmite 1144 de bilete.
Lista entităților care au dreptul de obținere a biletelor de tratament în anul 2024 este publicată pe pagina oficială a CNAS www.cnas.gov.md, compartimentul „Alte prestații Sociale”, rubrica „Bilete de tratament ”, subrubrica „ Bilete de tratament pentru persoanele asigurate ”.
Biletul pentru tratament balneosanatorial se acordă persoanei asigurate o dată la 3 ani. Beneficiarul va achita 20% din costul biletului direct în casieria sanatoriului (în medie 1740 lei). Cota de 80% din costul biletului este acoperită din contul bugetului de asigurări sociale de stat.
- Parlicov s-a întâlnit cu șeful Gazprom. Despre ce au discutat
- Republica Moldova va introduce gradual obligația de stocare a produselor petroliere
- Contrabandă cu 100 de tone de alcool etilic. Grupare deconspirată
- Nicolae Ciucă a demisionat de la PNL: „Am înțeles ce ați dorit să ne transmiteți”
- Transnistrenii își iau 9 zile de vacanță de iarnă