Portal de știri
Societate

Cod portocaliu: Scurgere scăzută a apei în râuri

Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează că în râurile Republicii Moldova se menține scurgerea scăzută a apei. În acest sens, pentru perioada 11-19 iulie, au fost emise avertizări, cod galben și cod portocaliu, transmite IPN.

Scurgerea scăzută a apei este provocată de lipsa precipitațiilor și de temperaturile ridicate. Astfel, codul galben este valabil pentru râul Nistru, unde se înregistrează 40-45% din valorile medii multianuale lunare. Însă, excepție sunt afluenții de stânga ai râului Nistru.

Totodată, codul portocaliu este valabil pentru râul Prut, unde se înregistrează 20-25% din valorile medii multianuale lunare, dar și pentru râurile mici – 10-25% din valorile medii multianuale lunare.

Agenții economici și populația sunt îndemnați să consume rațional resursele de apă.

Potrivit specialiștilor de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat, pe parcursul lunii iunie s-a constatat deficit de precipitații și un regim termic ridicat. Acest fapt a provocat scăderea rezervelor de umezeală productivă în sol, ceea ce a înrăutățit condițiile pentru creșterea și dezvoltarea culturilor agricole.

Related posts

Maia Sandu și-a anulat toate evenimentele de 9 mai din motive de sănătate

Albasat

Полицейские, дежурившие у ворот кладбищ, не выписывали штрафы

Albasat

Увеличились официальные резервные активы Нацбанка

Albasat

Leave a Comment