ALBASAT
Actualitate Societate

Conferință internațională despre rolul Moldovei în reconstrucția Ucrainei

La Chișinău va avea loc prima conferință internațională economică cu tema: „Reconstrucția  Ucrainei. Rolul Republicii Moldova”. În cadrul evenimentului, care va avea loc pe 21 iunie, vor fi puse în discuție oportunitățile de investiții în Moldova și procesul de reconstrucție a Ucrainei. De asemenea, se va discuta despre rolul relațiilor bilaterale între Moldova și Ucraina, nișele pentru investiții și situația economică din țara vecină etc., transmite IPN.

Conferința este organizată de Camera de Comerț și Industrie Moldova-China, Camera de Comerț Italo-Moldavă, Camera de Comerț și Industrie Franța Moldova și Asociația Investitorilor din România.

Prin organizarea acestei conferințe ar urma să fie demonstrat angajamentul comun față de responsabilitatea socială corporativă și față de contribuirea la promovarea dezvoltării economice și sociale durabile în regiune. Astfel de eveniment urmează să fie organizat ulterior și în România, Italia și Franța.

Pentru buna desfășurare a conferinței au fost invitate structuri din Ucraina, precum Ambasada Ucrainei la Chișinău, Asociația Ucraineană a Surselor de Energie Regenerabilă, Confederația Constructorilor din Ucraina, UkraineInvest, Consiliul de Afaceri Ucraino-Chinez, Asociația pentru Dezvoltarea și Reconstrucția Regiunilor din Ucraina și Inițiativa celor Trei Mări (uniune a treisprezece state membre ale Uniunii Europene situate în Europa Centrală și de Est și a două țări partenere: Ucraina [din 2022] și Republica Moldova [din 2023]).  De asemenea, au fost invitate pentru participare mai multe instituții din Republica Moldova, precum Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Ministerul Energiei, Agenția de Investiții, Ambasada Republicii Moldova în Ucraina etc.

Related posts

Правительство выделит 12 млн. леев населенным пунктам, пострадавшим от стихийных бедствий

Albasat

Tratamentul pentru COVID-19 nu se oprește la testul negativ, expert în medicină

Albasat

Criza lovește în S.A Macon și S.A Floarea-Soarelui. Ce spune ministrul economiei?

Albasat

Leave a Comment