Nisporeni Societate

Consilierii aleşi pe listele PDM în raionul Nisporeni au părăsit partidul. Aceştia aderă la Pro Moldova

20 de consilieri raionali din Nisporeni, aleși pe listele PDM au anunțat  în cadrul ședinței ordinare a Consiliului raional Nisporeni că se retrag din Partidul Democrat şi aderă la PRO MOLDOVA. Aceştia şi-au justificat decizia de a se retrage din rândurile democraţilor, prin faptul că nu se mai regăsesc în politica pe care o face PDM.

 ALIONA POPESCU, CONSILIER RAIONAL: “Azi, constatăm cu regret că actuala conducere a Partidului Democrat din Moldova contribuie definitiv la fortificarea în frunte a ţării a unui clan interesat doar de propriile avantaje. Nu putem tolera şi sta cu mâinile în sân şi să acceptăm să fim spectatorii la dezmăţul lor.  Ne-am exprimat în repetate rânduri dezacordul faţă de deciziile luate de Partidul Democrat din Moldova şi apreciem decizia preşedintelui Organizaţiei, dlui Vasile Bâtcă şi a deputatului pentru circumscripţia Nisporeni în Parlament, dlui Ghenadie Verdeş, care ne-au auzit şi au părăsit rândurile Partidului Democrat. Noi consilierii raionali Nisporeni, aleşi pe listele Partidului Democrat din Moldova anunţăm că îi urmăm şi ne retragem din Partidul Democrat şi ne exprimăm susţinerea deplină pentru grupul parlamentar Pro Moldova. “

Reacţia consilierilor din celelalte formaţiuni nu a întârziat să apară.

ION TERGUŢĂ, CONSILIER RAIONAL NISPORENI: “Cine a creat această formaţiune nouă în cadrul Consiliului Raional? Uitaţi-vă, vă rog în regulament şi spuneţi-mi din punct de vedere legal, cine a creat această nouă formaţiune? Există o asemenea entitate juridică înregistrată la Ministeul Justiţiei, care se numeşte Pro Moldova şi dvs o acceptaţi în Consiliul Raional? „

SERGIU ZMEU, SECRETARUL CONSILIULUI RAIONAL NISPORENI: “Cu părere de rău, nu am luat regulamentul. Iar ca să vi-l citesc, nu am de unde.”

ION TERGUŢĂ, CONSILIER RAIONAL NISPORENI:Pot blocuri, partide politice sau consilierii independenţi. Dvs cum vă definiţi? Cine sunteţi? Ce vreţi? De ce aţi creat o nouă fracţiune? Cine sunteţi dvs? Pro Moldova nu este înregistrat la Ministerul Justiţiei.   

Dvs. sunteţi secretarul consiliului şi aveţi obligaţia să urmăriţi respectarea legii. Deci cine sunt aceşti noi membri?

SERGIU ZMEU, SECRETARUL CONSILIULUI RAIONAL NISPORENI: “Dacă să ne referim la legislaţie, contrasemnează doar deciziile consiliului.”

 VASILE MĂRCUŢĂ, PREŞEDINTELE RAIONULUI NISPORENI:  “Aceasta a fost declaraţia consilierilor raionali, ea nu este supusă votului dvs, vreţi o acceptaţi, nu vreţi nu o acceptaţi. Asta este o declaraţie pură, o declaraţie de suflet a consilierilor raionali Nisporeni.”

Amintim că în data de 18 mai, deputaţii Vasile Bâtcă şi Ghenadie Verdeș au  anunţat că au părăsit fracțiunea PDM și au aderat la Pro Moldova. Tot în aceiaşi zi, 16 primari pe care îi avea Partidul Democrat în raionul Nisporeni au anunțat că se retrag din formațiune și şi-au exprimat  susţinerea pentru grupul parlamentar Pro Moldova.

Related posts

Igor Dodon explică de ce crede că procurorii trebuie să discute cu Veaceslav Platon

Albasat

România sprijină Republica Moldova în lansarea procesului de vaccinare

Albasat

Unele gradiniţe s-ar putea redeschide de la 1 iunie, Igor Dodon

Albasat

Leave a Comment