Portal de știri
Разное

(video/foto) Consilierii raionului Nisporeni s-au întrunit în prima ședință

 

În data de 11 noiembrie, consilierii din cadrul consiliului raional Nisporeni,s-au întrunit în prima şedinţă de constituire, după alegerile locale generale din 20 octombrie. Aceştia au primit legitimaţiile pentru un mandat de 4 ani.

 SERGIU BURDUJA, REPREZENTANTUL CEC: „Prin hotărârea CEC din 7 noiembrie, în temeiul hotărârii Judecătoriei Unghei, în conformitate cu art. 12 şi 26 din Codul electoral s-a decis convocarea pentru data de 11 noiembrie prima şedinţă de constituire.  Conform procedurilor stabilite de lege, Consiliul Raional Nisporeni poate fi constituit legal, deci constituirea a avut loc în mod corect.” 

 În Consiliul Raional Nisporeni sunt 33 de consilieri. Astfel, ca urmare a rezultatelor alegerilor generale locale din 20 octombrie, în componenţa noului consiliu raional au accedat 20 de consilieri democraţi, 8 de la blocul electoral ACUM, 2 de la PSRM, un consilier de la PLDM, unul de la Partidul Unităţii Naţionale şi un consilier de la Partidul Comuniştilor. La prima şedinţă au participat 32. Proaspeţii consilieri şi-au primit mandatele.

Conform prevederilor legale, prima şedinţa a fost prezidată de cel mai în vârstă consilier, Nicolae Timofti, fiind asistat de cei mai tineri consilieri raionali: Vitalie Vacari şi Mariana Ţopa. În cadrul şedinţei s-a aprobat iniţierea procedurii de formare a fracţiunilor şi de constituire a comisiilor consultative de specialitate. Astfel, în comisiile: economie şi buget, agricultură şi protecţia mediului, drept, etică şi disciplină şi în comisia pe probleme sociale vor fi câte 9 membri în fiecare. În data de 15 noiembrie va fi convocată o şedinţă extraordinară unde va fi ales preşedintele raionului Nisporeni.