ALBASAT
Actualitate Societate

Contribuabilii pot solicita restituirea sumei impozitului pe venit reținut în plus

Începând cu data de 1 mai, Serviciul Fiscal de Stat va recepționa a cererile privind restituirea sumei impozitului pe venit achitat sau reținut în plus de la persoana fizică rezidentă a Republicii Moldova pentru perioada 2023. Cererea depusă anterior termenului stabilit se examinează începând cu ziua următoare termenului stabilit pentru prezentarea Declarației cu privire la impozitul pe venit, transmite IPN.

Potrivit SFS, cererile privind restituirea impozitului pe venit se vor examina începând cu 1 mai, urmare a finalizării la data de 30 aprilie curent a perioadei de recepționare a Declarației cu privire la impozitul pe venit pentru 2023 de la persoanele fizice cetățeni. Excepție sunt situațiile când persoana fizică intenționează să își schimbe domiciliul permanent din Republica Moldova, iar cererea se examinează la data recepționării.

Persoana fizică poate solicita restituirea impozitului pe venit prin depunerea Cererii de restituire a sumei achitate/reținute în plus fie online, fie pe suport de hârtie. În format electronic, cererea va fi depusă prin intermediul serviciului ,,Declarație electronică”, în cazul în care persoana fizică dispune de semnătură electronică. Pentru a depune cererea electronic este necesar să fie accesat compartimentul „Cerere de restituire”. Totodată, cererea poate fi depusă pe suport de hârtie, de sine stătător (sau de reprezentantul legal al acesteia), la subdiviziunea teritorială a Serviciului Fiscal de Stat în raza căruia se deservește.

Pentru informații suplimentare, persoanele interesate pot telefona la Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0 8000 1525, apel gratuit.

Related posts

Cât de importante sunt proiectele de eficienţă energetică, apă şi canalizare? Rezultatul filmărilor celor 10 reportaje şi 10 emisiuni televizate în cadrul proiectului “Promovarea valorilor și a proiectelor europene”

Albasat

Coronavirusul se poate răspândi şi prin gesturi banale ca vorbitul sau respiratul

Albasat

Peste 21 mii de nisporeneni au votat la alegerile parlamentare anticipate 2021

Albasat

Leave a Comment