Societate

Control de serviciu în privința unui procuror vizat într-un material jurnalistic

Procuratura Generală a luat act de materialul jurnalistic întitulat: „Greșeala procurorului Vinițchi”, realizat de săptămânalul „Gazeta de Chișinău”. Ca urmare, a fost dispusă inițierea unei cercetări de serviciu în privinţa procurorului din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, delegat în Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, vizat în respectivul articol, transmite IPN.

De asemenea, vor fi supuse controlului cauzele penale la care se face referire în materialul jurnalistic. „Procuratura se delimitează de activitățile ce nu se circumscriu normelor procedurale sau care constituie abateri disciplinare sau încălcări ale Codului de etică al procurorului”, se arată într-un comunicat de presă al PG. În cazul în care faptele prezentate se vor confirma, vor fi luate măsurile legale în consecință, se mai spune în comunicat.

În materialul jurnalistic se menționează că procurorul Pavel Vinițchi din PCCOCS a lăsat în libertate un tânăr învinuit de trafic de droguri, deși pe numele acestuia exista un mandat de arestare. Acuzatorul a fost cel care a insistat asupra mandatului de arestare și a întocmit proces-verbal de reținere. Bărbatul învinuit susține că Pavel Vinițchi ar fi extorcat de la el 15 mii de euro și că l-ar fi lăsat să plece ca să aducă banii. Pe de altă parte, omul legii afirmă că este victima unei campanii de denigrare.

Related posts

CEC atenționează că astăzi este ultima zi de agitație electorală

Albasat

Платформа DA направит уведомление в Генпрокуратуру в связи с произошедшим в Кондрице

Albasat

Medicul lui Berlusconi, anunț despre starea fostului premier, infectat cu coronavirus: „Arăt un optimism precaut”

Albasat