ALBASAT
Societate

Crengi și copaci doborâți la pământ de vântul puternic

Zeci de copaci și crengi au fost doborâți la pământ de vântul puternic. Pe mai multe adrese, inclusiv în capitală, a fost nevoie de intervenția muncitorilor de la Spații Verzi, dar și de intervenția salvatorilor. Pe strada Muncești, un copac prăbușit a blocat temporar circulația, transmite IPN.

Întreprinderea municipală „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” precizează că mai mulți copaci au căzut pe carosabil, iar crengile rupte de vânt au căzut peste firele electrice. Echipele de intervenție urgentă au intervenit pentru remedierea situațiilor de avarie.

Șoferii sunt atenționați să nu își lase automobilele în locuri nesigure, în apropierea arborilor.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că în această dimineață, salvatorii au fost solicitați pe strada 31 august 1989 din capitală pentru efectuarea lucrărilor de defrișare a unui copac căzut peste un automobil. Un alt caz a fost înregistrat în municipiul Bălți, pe strada Ștefan cel Mare. Salvatorii au înlăturat o creangă căzută peste firele electrice în curtea unui bloc de locuit. De intervenția pompierilor a fost nevoie și în sudul țării, raionul Cantemir, unde un copac doborât de vânt a blocat circulația pe traseu. Angajații IGSU au defrișat copacul, eliberând drumul.

Meteorologii au anunțat că vremea se schimbă brusc și se răcește accentuat după câteva zile cu temperaturi generoase. Un front atmosferic rece va provoca precipitații puternice în cea mai mare parte a teritoriului. Acestea vor fi sub formă de ploaie și lapoviță. Totodată a fost prognozat vânt nord-estic în rafale de până la 18-23 m/s.

Related posts

COVID-19: În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 812 de cazuri noi

Albasat

Труп ребёнка с аутизмом обнаружен в реке Куболта

Albasat

Veaceslav Negruța: Trendul de pe piața valutară e legat și de sărbătorile de iarnă

Albasat

Leave a Comment