ALBASAT
Nisporeni Societate

Cum să-ți protezeji casa de hoți în perioada sărbătorilor de iarnă

 

În perioada sărbătorilor de iarnă să nu uităm nici de supravegherea locuinţelor. Asta pentru că, tot mai mulţi pleacă în vacanţe, iar hoţii pot sparge casele.

Pentru a păzi locuințele de jefuitori, oamenii legii recomandă ca ușa caselor să fie solidă şi să aibă cel puţin două încuietori cu sisteme şi chei diferite. Este preferabil ca proprietarii locuințelor să nu păstreze la domiciliu sume mari de bani.

 OLESEA ŢURCANU, OFIŢER PRINCIPAL  SIC DIN CADRUL IP NISPORENI: “Nu lăsaţi niciodată cheile locuinţei dvs fie sub covoraşul de la intrare, fie în cutia poştală, deoarece infractorii verifică, aici, pentru prima dată. Nu comunicaţi niciodat persoanelor străine despre sistemul dvs de securitate, instalat în domiciliu.Verificaţi la plecare dacă au fost încuiate uşile, geamurile locuinţei dvs, mai ales pentru persoanele care trăiesc la apartamente, la primele şi ultimele etaje.”

Inspectoratul de Poliţie Nisporeni vine cu un şir de recomandări şi pentruprevenirea furturilor din buzunare.

OLESEA ŢURCANU, OFIŢER PRINCIPALSIC DIN CADRUL IP NISPORENI: “Întotdeauna plasaţi bunurile dvs: telefonul mobil, portmoneul, actele într-un buzunar cît mai mic din interiorul hainei pe care o purtaţi, care să fie încheiată cu un fermoar. Întotdeauna verificaţi locul unde aţi depozitat bunurile dvs. Chiar dacă le aveţi într-o geantă, întotdeuna să plasaţi geanta în partea din faţă a corpului. “ 

Pe parcursul acestui an, în raionul Nisporeni au fost înregistrate 14 cazuri de răpiri de mijloace de transport, dar şi două furturi din automobile. Pentru adiminua numărul acestor infracţiuni, oamenii legii îndeamnă proprietarii de maşini să fie precauţi unde parchează automobilul.

OLESEA ŢURCANU, OFIŢER PRINCIPAL  SIC DIN CADRUL IP NISPORENI:

“Proprietarii mijloacelor de transport să parcheze automobilele în locuri iluminate, în parcări iluminate. Înainte de ieşi din automobile, să verifice dacă au fost închise geamurile, au fost încuiate uşile.  Cele mai frecvente cauze, care tentează hoţii de a sustrge din mijloacele de transport sunt lăsarea fără supraveghere în mijloacele de transport anume a bunurilor personale.” 

Şi pentru că elevii ies în vacanţa de iarnă, oamenii legii au venit cu recomandări şi pentru copii, pentru a fi evitate anumite incidente acasă sau în trafic.

 ADRIANA TICLENCO, OFIŢER SUPERIOR SIC DIN CADRUL IP NISPORENI:

 “Este important atunci când plecaţi de acasă, să comunicaţi părinţilor unde plecaţi şi cu cine plecaţi. Este important că atunci când sunteţi antrenaţi în traversarea drumului, să vă scoateţi căştile din urechi. La fel, este foarte important ca pe timp de noapte sau în condiţii de vizibilitate redusă, să vă îmbrăcaţi cu haine deschise la culoare.  De asemenea, acordaţi o atenţie deosebită la lumea virtuală, nu transmiteţi datele personale persoanelor cu care comunicaţi prin intermediul siturilor de socializare.” 

De la începutul anului, în raionul Nisporeni au fost comise 121 de infracţiuni contra patrimoniului, dintre care trei pungăşii şi 37 de furturi din locuinţe.

Related posts

La Nisporeni se va desfășura Campionatul Raional la proba Haltere

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 19.03.2022

Albasat

Noul tip de coronavirus a luat viața a încă trei persoane

Albasat