ALBASAT
Actualitate Societate

Datele cu privire la dizabilitate vor fi colectate în mod centralizat

Datele cu privire la dizabilitate vor fi colectate în mod centralizat, în conformitate cu matricea elaborată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, cu suportul partenerilor de dezvoltare. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat astăzi de Guvern, transmite IPN.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, matricea, bazată pe prevederile Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, conține 137 de indicatori relevanți, divizați pe domenii precum demografie, educație, ocuparea forței de muncă, justiție, acces la infrastructură etc.

Responsabil de completarea matricei va fi Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă. În baza datelor proprii și a celor parvenite de la Biroul Național de Statistică, Casa Națională de Asigurări Sociale și alte autorități și instituții publice, Consiliul va elabora anual un Compendiu statistic privind persoanele cu dizabilități în Republica Moldova, care va fi publicat pe pagina web a MMPS, pentru a fi accesibil tuturor părților interesate.

Related posts

Nisporeneanca Valeria Stoica a apărut pe billboard-urile din New York

AlbasatTV, Nisporeni

Ion Chicu: Guvernul nu va ține raport în fața hoțului de miliarde

Albasat

Agricultorii din centrul și sud-estul țării anunță proteste în mai multe raioane

Albasat

Leave a Comment