ALBASAT
Societate

De responsabilitatea fiecăruia depinde cât repede vom depăși epidemia, ministru

Epidemia ia amploare. De responsabilitatea fiecăruia depinde cât de repede va putea fi depășită. Declarația aparține ministrei sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, transmite IPN.

După ședința Punctului Național Focal, Viorica Dumbrăveanu a declarat că provocarea cu care se confruntă astăzi Republica Moldova nu a depins de noi, însă de fiecare dintre noi depinde cât de protejați vom fi.

Ministra speră că săptămâna viitoare va avea loc o scăderea a efectelor negative ale COVID-19. Și în acest context a fost luată măsura de a declara săptămâna viitoare liberă pentru angajații din sectorul bugetar. Ministra a îndemnat cetățenii să stea acasă. Să se abțină de la călătorii, vizite, mai ales la părinți sau alte persoane din grupul de risc.

Din cele 177 de cazuri COVID-19 confirmate, 125 sunt cu transmitere locală. Conform distribuției după teritorii, cele mai multe cazuri, 63 la număr, sunt în municipiul Chișinău, iar 22 sunt la Hâncești. În regiunea transnistreană au fost confirmate zece cazuri.

39 dintre persoanele diagnosticate cu noul tip de coronavirus au între 50 și 59 de ani. Sunt urmate de categoria de vârstă 30-39 de ani – 34 de persoane. În prezent sunt spitalizați și opt copii, starea lor fiind de gravitate medie. Printre persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani sunt 29 de pacienți, iar cu vârstele cuprinse între 60 și 69 de ani – 25 de cazuri confirmate.

Autoritățile îndemână populația să stea acasă. Este indicată păstrarea distanței sociale de cel puțin un metru și spălatul cât mai des pe mâini cu apă și săpun. Persoanele care au simptome de viroză să contacteze medicul de familie sau, pentru situații de urgență, să apeleze la numărul 112.

În Republica Moldova a fost declarată stare de urgență pentru 60 de zile, începând cu 17 martie. Până pe 26 martie, în Republica Moldova au fost confirmate 177 de cazuri COVID-19. Două persoane au decedat.

Related posts

(LIVE) Un nou seminar pentru cei ce vor să afle mai multe despre modul  sănătos de viață

AlbasatTV, Nisporeni

Игорь Додон был зарегистрирован в предвыборной президентской гонке

Albasat

În Moldova s-a înregistrat un caz probabil de hepatită acută severă la un copil

Albasat

Leave a Comment