Portal de știri
Societate

Deputații se întrunesc în ședință

Deputații se întrunesc joi în cea de-a două ședință a Parlamentului din sesiunea extraordinară. Vor fi examinate în lectura a doua rectificările în urma cărora de la 1 octombrie beneficiarii de toate tipurile de pensii și alocații sociale de stat al căror cuantum lunar nu depășește 5 000 de lei vor primi un suport unic în mărime de 1500 de lei, transmite IPN.

De asemenea, din 1 octombrie, va fi stabilită o indemnizație lunară de 1000 de lei pentru îngrijirea copilului până la vârsta de doi ani, indiferent dacă părinții acestora au statut de persoană asigurată sau neasigurată. Tot din 1 octombrie urmează să fie majorată de la 370 până la 500 de lei indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină.

Deputații urmează să supună votului proiectul de lege care prevede instituirea unor funcții în autoritățile publice. Este vorba despre funcția de secretar de stat și de secretar general adjunct al ministerului.

Ședința plenară este programată pentru ora 10.00.

Deputații s-au întrunit pe 26 august în prima ședință din sesiunea extraordinară pentru a aproba rectificările la buget. Sesiunea ordinară de toamnă urmează să înceapă pe 15 septembrie.

Related posts

Cursul valutar oficial la 08.03.2021

Albasat

Cetățenii fără poliță medicală nu vor beneficia de ajutorul de șomaj

Albasat

Ambasadele Moldovei la Tokio și Haga vor recepționa cereri pentru perfectarea pașapoartelor

Albasat

Leave a Comment