ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Dialog constructiv despre sustenabilitatea energetică cu Ambasadorul UE la spitalul raional Nisporeni

Ambasadorul Uniunii Europene, Jānis Mažeiks, a efectuat o vizită de documentare la Spitalul Raional Nisporeni în cadrul proiectului „Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova”. Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD Moldova.

Prin intermediul PNUD, Uniunea Europeană investește 500 mii de euro pentru instalarea panourilor fotovoltaice cu o capacitate totală de 600 kW pe acoperișurile a cinci spitale, amplasate în raioanele Florești, Nisporeni, Ștefan Vodă, Cahul și Călărași. Aceste măsuri vin în contextul crizei energetice cu care se confruntă Republica Moldova și a costurilor ridicate suportate de instituțiile medicale.

La Nisporeni, în cadrul acestui proiect, au fost instalate 242 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate de 140 kW. Implementarea acestor panouri fotovoltaice a fost posibilă cu sprijinul programului „Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD Moldova. 🏥🌞🇪🇺

Related posts

Pandemia ameninţă să anuleze 10 ani de progrese în sănătate. 48 de milioane de copii sub cinci ani ar putea muri până în 2030 (ONU)

Albasat

Alte 1149 de cazuri noi de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore în R. Moldova

Albasat

Prima țară din lume care se apropie de imunitatea colectivă

Albasat

Leave a Comment