ALBASAT
Societate

Din 2024, UE lansează pentru Moldova sistemul de autorizare a călătoriei în spațiul comunitar

Începând cu anul 2024, cetățenii tuturor celor 59 de țări care beneficiază de călătorii fără viză în UE, inclusiv Moldova, vor trebui să dispună de o autorizație ETIAS a călătoriei (Sistemul european de informații și autorizare a călătoriei) pentru a merge în spațiul comunitar. Aceasta este o nouă cerință introdusă de Uniunea Europeană pentru a intra în oricare dintre cele 27 de țări Schengen, Bulgaria, România sau Cipru.

ETIAS este o autorizație online de călătorie, nu o viză, explică un comunicat al UE.

Deținătorul unei autorizații valabile de călătorie ETIAS va putea rămâne în oricare dintre cele 30 de țări europene timp de 90 de zile în orice timp al perioadei de 180 de zile.

Pentru a aplica la ETIAS e necesar un pașaport valabil mai mult de 3 luni, o adresă de e-mail, completarea unui formular online și achitarea unei taxe de 7 EUR.

Există un singur site oficial ETIAS: europa.eu/etias. Formularul de aplicare va fi disponibil pe acest site web odată cu lansarea sistemului.

Related posts

Igor Grosu a fost ales președinte al Parlamentului, cu majoritate de voturi

Albasat

Grecia înregistrează o creștere a cazurilor de COVID-19 și introduce lockdown în câteva regiuni. Unele curse aeriene, anulate

Albasat

Cursul valutar oficial la 28.04.2020

Albasat

Leave a Comment