ALBASAT
Actualitate Societate

Directorul unei școli pentru copii cu dizabilități, condamnat la închisoare pentru tortură

Directorul unei școli auxiliare pentru copii cu dizabilități a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru că pe parcursul unei perioade îndelungate, aflându-se sub influența alcoolului, abuza fizic elevii din instituție. Sentința a fost obținută la Curtea de Apel Bălți după ce prima instanță îl achitase, iar procurorii au contestat hotărârea, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, în anul 2014, inculpatul i-a aplicat repetate lovituri unui minor în vârstă de 17 ani. Deseori, pentru a-i înjosi demnitatea îl punea să execute sarcini degradante.

O altă minoră, în vârstă de 17 ani, a fost agresată fizic, iar pentru a-i înjosi demnitatea copilei care suferea de viroză, a forțat-o să mănânce zece cepe. Același inculpat, la începutul lunii ianuarie 2015, fiind beat, a lovit un alt minor de câteva ori cu palma peste față, apoi l-a îmbrâncit.

Astfel, inculpatului i-a fost incriminată comiterea torturii și a tratamentului inuman sau degradant. Este vorba despre cauzarea intenționată a unei dureri sau suferințe fizice ori psihice cu scopul de a pedepsi sau intimida victimele, de către o persoană publică, săvârșită cu bună știință asupra a mai mulți minori, profitând de starea de neputință a acestora cauzată de dizabilitatea psihică.

Prin sentința Judecătoriei Edineț, sediul Ocnița din 1 martie 2022, inculpatul a fost achitat, pe motivul că nu s-a constatat existența faptei infracțiunii. Urmare a apelului depus de procurori, prin decizia Colegiului penal al Curții de Apel Bălți, recent inculpatul a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii. El a fost condamnat la 8 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis. La fel, el a fost privat de dreptul de a desfășura activitate didactică pe un termen de 10 ani.

S-a dispus luarea imediată a inculpatului sub arest din sala de ședință.

Related posts

Scoţia trece la cel mai ridicat nivel de restricţii. Cine pleacă din zonele care intră în carantină poate fi arestat

Albasat

Alegătorii din Hâncești sunt îndemnați să verifice listele electorale

Albasat

Viitorul Parlament va fi format din trei formațiuni, sondaj

Albasat

Leave a Comment