ALBASAT
Societate

Discrepanțele din facturile la gaz vor fi recalculate pe perioada rece a anului

Discrepanțele (erorile) financiare identificate în facturile la gazele naturale vor fi recalculate/ajustate pe parcursul perioadei reci a anului, fiind reflectate ca avans în următoarele facturi de plată. Cu precizări în acest sens vine SA „Moldovagaz” care informează despre finalizarea procesului de emitere și distribuire a facturilor de plată pentru luna decembrie 2022, transmite IPN.

Potrivit furnizorului, cazurile identificate de neconcordanță a gradului de vulnerabilitate socială pentru unii consumatori – gradul stabilit de Guvern și cel indicat în facturile de plată – urmează să fie ajustate în comun cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, cu operarea modificărilor corespunzătoare în baza de date.

Consumatorii pot solicita detalii la Linia verde guvernamentală 0 8000 5000 și adresa electronică support@compensatii.gov.md a Guvernului sau apelul la numărul unic 1304 al contact-centrului SA „Moldovagaz”.

Conform prevederilor legale, furnizorul de gaze naturale calculează compensațiile pentru fiecare consumator casnic și le reflectă în factură, indicând volumul compensat, tariful compensat și suma compensată, categoria de vulnerabilitate energetică, precum și metoda de stabilire acesteia, potrivit informației prezentate de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Related posts

Три женщины погибли в Орхей

Albasat

Vacanțele din școli sunt suplinite de pensionari sau de profesori care predau mai multe discipline

AlbasatTV, Nisporeni

Peste 3,2 milioane de persoane au fost înscrise în Registrul de Stat al Alegătorilor

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment