ALBASAT
Actualitate Societate

Dorin Recean: Încurajez cetățenii și instituțiile să continue să sprijine presa independentă

O societate care respectă și protejează jurnaliștii este una care îmbrățișează adevărul și valorile europene. Atunci când democrația este amenințată de elementele unui război hibrid – dezinformarea și propaganda, societatea se bazează o presă liberă și independentă, care să furnizeze informații veridice și imparțiale. Declarații în acest sens au fost făcute de premierul Dorin Recean în contextul Zilei Internaționale a Libertății Presei, transmite IPN.

Potrivit lui Dorin Recean, trebuie dezvoltată în continuare o piață media liberă care să susțină un jurnalism de calitate, care informează și provoacă gândirea, dar și pentru a avea un spațiu audiovizual curat, ferit de propagandă și dezinformare.

Premierul susține că în această zi „este alături de cei care aduc adevărul în casele noastre”, adevăr care nu poate fi suprimat. „Unitatea noastră în apărarea acestei valori fundamentale este esențială pentru democrația în Republica Moldova. Încurajez toți cetățenii și instituțiile guvernamentale să continue să sprijine și să protejeze presa liberă și independentă”, a adăugat oficialul.

În întreaga lume este marcată Ziua Mondială a Libertăţii Presei la data de 3 mai. Această zi este proclamată de către Adunarea Generală a ONU în anul 1993, în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de-a XXVI-a sesiuni a Conferinţei Generale a UNESCO, din anul 1991.

Related posts

Guvernul britanic renunță la pașaportul de vaccinare

Albasat

Încă nu sunt agreate toate adresele secțiilor de votare de peste hotare

Albasat

Avia Invest: Долги более чем в 22 млн. леев являются частью штрафов

Albasat

Leave a Comment