Nisporeni Societate

Două mașini au ars ca o torţă în raionul Nisporeni. Cauzele producerii incendiului

Două maşini au fost cuprinse de flăcări în data de 27 şi 28 mai. Unul dintre automobile, când a luat foc, se afla staţionat în centrul satului Soltăneşti, în preajma primăriei din localitate. Incendiul s-a produs într-un autoturism de model  Audi, ce aparţine unui tânăr de  30  de ani. Vehiculul avea instalat un sistem de alimentare cu gaz, iar acesta risca să explodeze. În urma arderii, maşina a fost afectată în proporţie de 60 %.

La fața locului au venit pompierii cu o autospecială și timp de 20 de minute au stins flăcările. Potrivit salvatorilor, incendiul a pornit de la un scurt circuit produs în compartimentul motorului. Din fericire, în momentul când a izbucnit focul, şoferul nu se afla în automobil.

 NICOLAE MUSTEAŢĂ, OFIŢER SUPERIOR AL SERVICIULUI  PREVENŢIE AL SSE NISPORENI: “La data de 28.05.2020, în jurul orelor 3:31 a parvenit apel precum că în regiunea satului Soltăneşti s-a aprins un autoturism. Deplasându-ne la faţa locului, am depistat un autoturism de model Audi A 4, anul fabricării 2005, care era cuprins de flăcări. În conlucrare cu poliţia, am depistat că autoturismul în cauză era instalat la gaz, unde salvatorii au pus toată baza tehnicii securităţii şi au încercuit automobilul şi l-au stins. După stingerea incendiului am făcut cercetări la faţa locului, unde am depistat scurt circuit în regiunea secţiunii motorului la instalaţia de gaz.Automobilul a fost afectat în proporţie  de 60 % din suprafaţa totală. 04:11 MUSAC  04:48 Prejudiciul urmează a fi constatat ulterior.”

Celălalt automobil a fost cuprins de flăcări în data de 27 mai. Maşina, al cărei proprietar este un tânăr de 26 de ani a luat foc în timp ce se deplasa pe un drum din satul Şendreni. Şoferul a observat că iese fum de sub capota maşinii şi a încercat să stingă incendiul de sine stătător, dar văzând că nu reuşeşte, a apelat serviciul 112. Veniţi la faţa locului, pompierii au stabilit că flăcările au izbucnit din cauza  unui scurtcircuit. Deocamdată nu au fost calculate pagubele materiale înregistrate.

NICOLAE MUSTEAŢĂ, OFIŢER SUPERIOR AL SERVICIULUI  PREVENŢIE AL SSE NISPORENI: “La data de 27.05. 2020, aproximativ la orele 18:10 a parvenit apel de la 112 precum că în regiunea satului Şendreni este un incendiu al unui automobil. Deplasându-se la faţa locului, echipa de salvatori şi pompieri au depistat un autoturism de model Citroen Berlingo, anul fabricării 2001, care ardea în flăcări.  În urma acestui incendiu s-a constatat precum că  supraîncălzirea motorului  a dus la un scurt circuit al firelor electrice, care a provocat incendiul. Victime omeneşti nu sunt. Pagubele se constată.  Automobilul a fost afectat în proporţie de 70 % din suprafaţa totală. “

Pentru a nu se pomeni în asemenea situaţii de risc, şoferii ar trebui să ţină cont de câteva sfaturi.

NICOLAE MUSTEAŢĂ, OFIŢER SUPERIOR AL SERVICIULUI  PREVENŢIE AL SSE NISPORENI: “Venim cu recomandări în faţa tuturor şoferilor, participanţi la trafic de a dota automobilele personale cu echipamente speciale de primă intervenţie.  Totodată, şoferii deţinători de automobile pe bază de gaz, de a verifica sistematic instalaţiile de gaz la centrele de testare.”

În data de 10 mai un alt automobil a luat foc în satul Marinici. De la începutul anului curent, angajaţii Secţiei Situaţii Excepţionale Nisporeni au intevenit în 23 situaţii de risc.

 

 

 

Related posts

Ministerul Finanțelor va aloca 5,4 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor ploilor

Albasat

MAI a elaborat o hartă interactivă pentru a monitoriza persoanele suspecte de COVID-19

Albasat

Компания „Avia Invest” имеет задолженность в размере более 22 млн. леев перед ОГА

Albasat

Leave a Comment