Portal de știri
Nisporeni Societate

Elevii din Ciutești au pășit, la 1 septembrie, pragul instituției ce a primit numele polițistului erou Tudor Țărnă

Elevii din Ciutești au pășit, la 1 septembrie, pragul instituției ce a primit numele polițistului erou Tudor Țărnă, decedat pe câmpul de luptă în 1992.

„Memoria schimbă culoarea amintirilor. De azi, 1 septembrie 2022, elevii I.P. Gimnaziul Ciutești au pășit pragul instituției botezate recent I.P. Gimnaziul Tudor Țărnă. El este EROUL nostru, polițistul care a fost rănit mortal în luna mai a anului 1992 pe platoul de luptă din satul Coșnița, raionul Dubăsari”, menționează într-un mesaj Secţia Securitate Publică a IP Nisporeni

Pe fațada instituției de învățământ a fost instalată o placă comemorativă în memoria polițistului căzut pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. La evenimentul de inaugurare a plăcii comemorative a fost prezent fiul acestuia, dar și alte persoane care l-au cunoscut.

Inițiativa redenumirii instituției de învățământ aparține veteranilor de război și Inspectoratului de Poliție Nisporeni.

Pe 2 iunie 2022, Consiliul Raional Nisporeni a aprobat inițierea procedurii de redenumire a Instituției Publice Gimnaziul Ciutești în Instituția Publică Gimnaziul „Tudor Țărnă”. Direcția Învățământ, Tineret și Sport împreună cu managerul instituției, Liliana Popescu, au întreprins acțiunile necesare pentru redenumirea instituției.

Tudor Țărnă a fost rănit mortal în luna mai a anului 1992 pe platoul de luptă din satul Coșnița, raionul Dubăsari. Anul acesta, Inspectoratul de Poliție Nisporeni a desfășurat cea de-a 28-a ediție a Turneului tradițional de minifotbal, organizat în  memoria polițistului.

Related posts

Circa 1500 de consumatori au utilizat platforma de auto-citire a Apă-Canal Chișinău

Albasat

O parte din măsurile din legea suspendată, aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale

Albasat

Imagini uluitoare cu un autobuz „înghițit” pe jumătate de o groapă apărută brusc în asfalt

Albasat

Leave a Comment